Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Zábavné aktivity pro děti v Bad Gastein

Zábavné aktivity pro děti v Bad Gastein

Pokud trávíte svou dovolenou společně s dětmi, přinášíme skvělé tipy, jak si jí maximálně užít a jak zabavit malé ratolesti.

Přemýšlíte, jak naplánovat Vaši dovolenou tak, aby si ji užili všichni včetně těch nejmenších?

Bad Gastein a jeho okolí je oblíbená destinace pro výletníky všech věkových kategorií a nudit se rozhodně nebudete. Určitě je ale vhodné se předem informovat, co všechno tu lze s dětmi podniknout a to i při nepříznivém počasí. Na dovolené pak můžete flexibilně měnit plány a nestresovat se tím, jak rozdováděné ratolesti zabavíte. V tomto článku Vám představíme pět aktivit, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Turistika s nádechem divočiny

Od parkoviště Höhkarbach se vydejte trasou směrem na Sportgastein přes údolí Anlauftal. Cesta vede krásnou alpskou přírodou s nádechem pravé divočiny a nabízí spoustu příležitostí k objevování a hraní v přírodě. Co třeba zkusit vybudovat přehradu v potůčku, domeček pro zvířátka v podrostu nebo sbírat kamínky a další poklady? Malí i velcí dobrodruzi se tu mohou opravdu vyřádit. Tip: Nezapomeňte si sbalit svačinu nebo piknik, aby Vás z údolí zbytečně nevyhnal hlad. Také zvažte, jestli se chcete zkusit přiblížit vrcholku Radeckalm (1.574 m). Pro menší děti by mohl být výšlap příliš náročný.

Procházka po promenádě

Cestuje s kočárkem? V Bad Gastein to rozhodně není důvod k žádnému omezování. Vydejte se nadýchat čerstvého vzduchu na procházku podél Kaiser Wilhelm-Promenade směrem na Bad Hofgastein. Celá promenáda vede po rovné stezce, která je snadno sjízdná s kočárkem. Po cestě se můžete zastavit v některé z mnoha útulných kaváren. Tip: Se staršími dětmi nasedněte na kola a dojeďte po promenádě k přírodnímu koupališti Gastein Badesee.

Koupání v termálech

Termální lázně v Bad Gastein myslí i na ty nejmenší a mají pro ně připravené spoustu zábavných aktivit: bublající gejzíry, vodní skluzavky a dětský bazének rozzáří nejedny dětská očka. V rodinném světě termálních lázní Alpenthereme Bad Hofgastein Vás přivítá Včelka Mája a další pohádkové charaktery shlížející z obrazovek multimediálního centra. V lázních Felsentherme naleznete dva bazény pro děti, 70 metrů dlouhou skluzavku a línou řeku. Tip: V létě je v Bad Hofgastein otevřen venkovní komplex s dětským hřištěm, plážovým volejbalem a stolním tenisem. Je to ideální místo pro aktivní odpočinek a relax pro celou rodinu.

Vzhůru na zeď!

Přímo v centru Bad Gastein naleznete unikátní zábavní park s umělou stěnou Wunder Berg, na které se mohou vyřádit děti již od čtyř let věku. Lezecká stěna je navržena tak, aby si ti nejmenší užili bez úrazu spoustu zábavy. Začátečníci všech věkových kategorií si mohou vybrat šplhací trasy z několika úrovní obtížnosti. Cítíte se obzvláště odvážně? Vyzkoušejte 100 metrů dlouhou ziplinovou dráhu, která Vás přenese přímo nad zábavním parkem. To už je rodinný zážitek, který opravdu stojí za to! Tip: Pokud se Vám ziplining zalíbil, zamiřte ještě na lanovku nad hřištěm Schlossalm. Svezete se ve výšce 2.050 metrů nad mořem. Takový výdej energie na čerstvém vzduchu unaví i ty největší neposedy.

Objevujte z koňského hřbetu

Také si myslíte, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu? Nebo o tom potřebujete teprve přesvědčit? V Bad Gastein se nacházejí dvě stáje, které nabízejí ježdění pro všechny věkové kategorie. Pro děti je připraven výukový program na ponících. Naučí se koním rozumět, pečovat o ně a poté základy ježdění. Teenageři ocení možnost skupinové projížďky přes alpské lesy a louky. Pokročilí jezdci si můžou zaplatit lekce drezůry pod dohledem zkušeného instruktora a lecčemu se naučit. Při špatném počasí využijte možnost ježdění v hale. Tip: Kvůli velkému zájmu je lepší v létě zavolat předem:

 

Islandpferdehof Oberhaitzing:   +43 6432 6770 info@reitzentrum.at

 

Reitclub Gastein:  +43 699 1801 0801 info@reitgastein.com

 

Pro více tipů na rodinné aktivity si přečtěte článek o výletech s rodinnou na Salzbursku.

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - REZERVOVAT ZDE

 

Salzbursko