Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Výlet s rodinou Salzbursko

Výlet s rodinou Salzbursko

Pohybujete se s rodinou v oblasti Salzburku,oblasti Bad Gastein nebo teprve plánujete dovolenou v Rakousku? Hledáte zajímavé tipy na výlety? Rozhodně do svého plánu zahrňte následující! Děti budou nadšené!

Chcete si užít rodinou dovolenou v Rakousku, ale nevíte jaká místa navštívit? Máte malé děti a dlouhé túry po památkách nepřipadají v úvahu? Či jen chcete zažít i něco jiného než ukázky bohaté historie? V tom případě máme pro Vás několik tipů, jak strávit dovolenou s celou rodinou, které najdete v následujících několika řádcích.

 

Salcburská zoologická zahrada

Salcburská Zoo by rozhodně neměla ve vašem rodinném programu chybět. Zahradu naleznete v krásnem 14 hektarovém areálu, nad kterým se tyčí hora Hellbrunn. V 15. století se zde nacházela přírodní rezervace knížecích arcibiskupů. Celý areál byl dokončen roku 1619.

Dnes zde naleznete jak exotickou faunu, tak domácí zvěř. Uvnitř ZOO žije až 1200 zvířat 140 druhů. Ty naleznete v pavilonech, které jsou koncipovány tak, aby zvířatům co nejvíce připomínaly jejich přirozené prostředí. Roční návštěvnost Salcburské zoologické zahrady je přes 300 000 osob. Zahrada má připraveno pro návštěvníky mnoho speciálních programů, jako například možnost noční prohlídky. Ta je možná v srpnu a září, a to až do půl jedenácté večer.

Přírodovědné a technické muzeum

Dalším tipem pro rodinnou aktivitu je bezpochyby Přírodovědné a technické muzeum v Salcburku. Tento styl muzea bude zajímavý jak pro Vás, tak také pro Vaše ratolesti. Najdete zde nepřeberné množství informací, ale i spoustu aktivit, které budou zajímat Vaše děti. Například akvária odhalující tajemný svět v hlubinách, korálové žraloky či korálové útesy. Zkrátka expozice přetékající životem. Je zde také oddělení Science Center, kde máte možnost se hravě a srozumitelně seznámit s mnoha vědními obory na desítkách stanovišť. Přírodovědné a technické muzeum se řadí k nejvyhledávanějším atrakcím Salcburska.

 

Pochutnejte si na sladkostech

 

Pokud už budete v Salcburku, tak by byl hřích si nepochutnat na místní specialitě Mozartových koulích. Tato sladkost vyrobená z marcipánu, pistácií, nugátu a tmavé čokolády je typická pro Salcburk. Po městě naleznete nepřeberné množství stánků, obchůdků, či kaváren, kde si můžete tuto pochoutku dopřát. Je však jedno místo, které má své vlastní kouzlo a historii. Tím místem je kavárna Fürst. Zde si roku 1884 Paul Fürst otevřel obchod s bonbóny a zde se také poprvé začly Mozartovy koule prodávat. Obchod se díky tomu stal za krátko velice populárním.

 

Jeskynní vláček na Pöstlingbergu

 

Přímo v centru Lince můžete nalézt železniční dráhu. Ne však ledajakou. Během jízdy tímto Dračím expresem potkáte mnoho známých pohádkových bytostí. Téměř na každém rohu se objeví nějaký trpaslík, či drak. V podzemí můžete spatřit nainstalované scény z různých pohádek v životní velikosti. Také budete mít možnost navštívit miniaturní linecké Hlavní náměstí zasazené do doby přelomu minulého století. Atrakce je přístupná vždy od 1. března do 1. listopadu od 10:00 do 17:00. V letních měsících je prodloužená otevírací doba až do 18:00.

 

Letní sáňkařská dráha Fuschl am See

 

V letních měsících doporučujeme navštívit sáňkařskou dráhu v Fuschl am See. Ta těší návštěvníky již po 20 let a je sportovní i rekreační aktivitou pro celou rodinu. Dráha prochází neustálým zdokonalováním a zlepšováním bezpečnosti, takže se nemusíte bát o své ratolesti a rozhodně si využitím této atrakce ozvláštníte zážitek z celé dovolené. Atrakce je otevřena od května až do záři denně od 10:00.

Samozřejmě další aktivita, která nadchne v horkém letní dni každé dítko, je koupání. Kam vyrazit na koupačku?

 

Doufáme, že jsme vám těmito tipy ulehčili rozhodování, jak trávit rodinou dovolenou. Rozhodně však to není vše, co může Rakousko nabídnout. Pokud budete zjišťovat další vhodné aktivity pro dovolenou zjistíte, že Vám tato země může nabídnou daleko více zajímavých míst vhodných pro celou rodinu.

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN ZDE

Salzbursko