Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Panoramata v údolí Gastein

Panoramata v údolí Gastein

Milujete pozorování horských hřebenů a panoramat? V tom případě doporučujeme vyrazit na následující trasy, kde si z plna hrdla užijete nádherných výhledů na horské Alpy.

V Gasteinu se nachází několik míst, kde se můžete kochat dech beroucími pohledy do dálky na nádherná panoramata hor. Pojďme se podívat na základní výčet těch, kam určitě doporučejeme podniknout výlet.

Bad Gastein

Město patří mezi ideální lokality pro zvolení hotelu v Bad Gastein. Díky strategické poloze se dostanete prakticky kamkoliv a jako bonus začneme panoramaty rovnou zde. Ve centru města začíná turistická stezka Wasserfallweg - cesta podél famózního vodopádu protékajícím Bad Gasteinem. Stezka odhaluje nádherná panoramata na historické centrum města a okolí. V každém kaskádovém stupni vodopádu uvidíte jinak situavaná a odhalující se přírodní a architektonické krásy. Posaďte se na lavičce, zapomeňte na starosti, zahleďte se do dálky a pozorujte mocnou přírodu.

 

Nassfeld

Nejzvládelenější a nejjižnější část údolí Gastein. Nespočet vodopádů lemuje turistickou trasu a je pastvou pro oko. Symfonie přírody zde odehrává jedno ze svých nejpovedenějších děl - nádherná zelená luka, potůčky lemující cestu, voňavé květiny, hory, cvrlikající ptáci - to vše na vás zde čeká. Užijte si pohled na pohoří jak zespodu tak z vrcholků stezek do údolí - obojí poskytuje pro vaše oko dokonalou podívanou.

 

Fulseck

Fulseck se nachází v nedalekém městečku Dorfgastein. Pěšky se dostanete do výšky 2033 m.n.m., můžete zvolit i kolo nebo se nechat vyvézt horskou lanovkou. Nahoře na vás čeká odměna v podobě dokonalých panormat, která si stoprocentně vryjete do paměti jako jeden z nejlepších zážitků. Otevře se Vám pohled na celé gasteinské údolí a okolní hory. Fulseck nabízí i různé poznávací stezky, které zajisté zpříjemní i váš výstup vzhůru k nebesům (např. houbařská stezka).

Graukogel

Ne příliš námahavý výšlap vám poskytne výhledy do údolí a na vrcholky hor národního parku Hohe Taurern. Graukogel nabízí  krátkou procházku borovým hájem Zirbenweg s mnoha příjemnými místy pro odpočinek.  Cestu rozhodně podnikněte v kvalitních botách. Na vrcholku Graukogelu stojí od 60. let kříž. 

 

HOTEL BAD GASTEIN - rezervace zde

 

 

 

Turistika