Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Turistický ráj Fulseck

Turistický ráj Fulseck

Výlet na horu Fulseck by si neměl nechat ujít žádný milovník pěší turistiky. Túra to není nijak náročná, zvládnou ji i děti a široké cesty jsou vhodné i pro kočárky.

Je možné vyšlápnout si celý kopec od dolní stanice v Dorfgasteinu, ale především rodiny s dětmi ocení možnost vyjet si lanovkou do horské stanice Fulseck, která leží 2033 metrů nad mořem. Už při cestě lanovkou vás čekají dech beroucí výhledy na Gasteinské údolí nebo horu Hochkönig,

Cestou si můžete vybrat dvě cesty. Tu první ocení právě malí návštěvníci, zavede vás totiž k jezeru Spiegelsee, kde si vyzkoušíte bosou stezku. Projdete se po různých druzích terénu, které vám namasírují chodidla, a studená jezerní voda vás krásně osvěží. Podél jezera na vás čekají klidové oázy, kde můžete relaxovat, zatímco si vaše děti hrají.

Pokračovat můžete dále, kde se odvážné děti vyřádí na lesním hřišti, které prověří jejich schopnost šplhání a skákání. Pokud máte doma neúnavné sviště, věřte, že po téhle zábavě padnou do polštářů jako zabití. Když budete příliš unaveni, můžete pro cestu dolů využít opět lanovku, jejíž stanici najdete hned vedle jezera Spiegelsee.

To ale rozhodně není vše, co může Fulseck nabídout. Od horské stanice se můžete vydat ještě druhou, více panoramatickou, stezkou. Na té budete procházet energickými místy, na kterých byla naměřena vyšší přírodní radiace, a která vám vlijí novou krev do žil.

Čekají vás také různé naučné stezky. Například na houbařské stezce se dozvíte více o druzích hub rostoucích v Gasteinském údolí.

Samozřejmě po celou dobu túry vás budou provázet nádherné výhledy do údolí a pokud zastihnete Fulseck v pěkném počasí, budou vám nad hlavou poletovat paraglidy a kluzáky, které dokreslí pohodovou atmosféru.

V některé dny bývá na Fulsecku speciální program, který si rozhodně nenechte ujít. Plán na rok 2018 je následující:

17.července – túra oři západu slunce s rangerem národního parku (start v 18:30)
29.července – dětský letní festival na jezeře Spiegelsee (od 10 hodiny)
9.srpna – večeře na vrcholu – čtyřchodové menu za doprovodu klasické hudby
19.srpna – turistika za doprovodu folkové hudby
21.srpna – túra oři západu slunce s rangerem národního parku (start v 18:30)

Fulseck nabízí i skvělé příležitosti pro cyklisty.

 UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervovat nyní

 

Typy na výlety Bad Gastein a okolí

 

 

 

 

Turistika