Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Gasteiner Wasserfall

Gasteiner Wasserfall

Nádhernou procházkou v Bad Gastein je stezka podél dominanty města - kaskádového vodopádu, který protéká historickým centrem mezi jednotlivými hotely.

Vodopád v centru je dominantou města Bad Gastein a je jedním z nejznámějších vodopádů v Rakousku. Stal se vyhledávaným místem ne jednoho umělce a turisty.  Vodá padá z výšky cca 341 m ve třech stupních. 

 

Okolo vodopádu Gasteiner Wasserfall vede naučná stezka, která byla slavnostně otevřena před několika lety. Jedná se o krásnou procházku historickým městem podél vodopádu. Trasa začíná u kamenného mostu z roku 1840. Projdete se podél hotelu Mirabell k parku poblíž Alžbětina pramene. Trasa vede ke krásných vyhlídkám na krajinu. Na úpatí vodopádu Bad Gastein stojí historicky významná stará vodní elektrárna, uvedena do provozu 1914 - jednalo se o první a největší vodní elektrárnu v Salzbursku. Původně byla postavena jako podpůrný zdroj mechanizace těžby zlata, pak začala poskytovat elektřinu  do celého údolí. V roce 2004 byla eletrárna zavřena a nyní spadá pod ochranu památkového úřadu. Vodopád padá do řeky Gasteiner Ache, která protéká městem.

Užijte si Vaší dovolenou v lázeňském městě Bad Gastein nejen na krásné procházce historickým centrem podél dominanty padající vody, ale objevte i další stezky. Příroda v údolí Bad Gastein je bohatá i na lesní plody, takže pokud milujete borůvky, maliny, ostružiny, brusinky nebo houby objevíte svůj vlastní zlatý důl.

 

REZERVOVAT UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN ZDE

Turistika