Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

5.ročník Festivalu sklizně v Gasteinu - Harvest Fest

5.ročník Festivalu sklizně v Gasteinu - Harvest Fest

Na některých místech v Salcburku se v tomto období koná festival sklizně. Na těchto bohatých oslavách je vidět láska k vlastní zemi, k životu a tradicím!

Od srpna do konce října se toho v Gasteinu děje opravdu hodně. Kromě Goassabtriebu a venkovského veletrhu se slaví i festival sklizně. Během své dovolené v Rakousku nezapomeňte sejít z horského hřebene do údolí a připojit se ke shromáždění plného tance, zpěvu a smíchu. Je potřeba oslavit dobrou sezónu a postupně se připravovat na zimu.

Festival sklizně - autentické lidové tradice

Během festivalu ožívají dodnes ceněné místní tradice. Ze šatníků jsou vytaženy kožené kalhoty a bohatě zdobené dívčí kroje, dirndly. Tančí a zpívá se často až do pozdních nočních hodin a na ulici se můžete zastavit u stánků s tradičními řemeslnými výrobky, zapovídat se, bavit se. Pocit bujarosti a veselí je naprosto nakažlivý! Nezdá se to, ale čas utíká rychleji, než myslíte a kromě fotek na sociální sítě si na smartphone ani nevzpomenete. Doufáme, že si během své dovolené v Bad Gasteinu vyhradíte pár dní čas právě na festival.

Kulinářství a regionální lahůdky

Znáte některé regionální lahůdky z údolí Gasteinu? Během festivalu máte možnost ochutnat mnoho místních produktů, např. sýry s čerstvými alpskými bylinkami. Kromě sýrů, masných produktů a domácího pečiva nezapomeňte ochutnat speciality z ovoce, které se již nyní mění na džemy, džusy nebo destiláty slibující řadu zajímavých chutí. Vy sami si můžete vyzkoušet, jaké to je být zdejším pekařem. Vyzkoušet si můžete i výrobu vlastního sýru a jiných specialit. Kulinářské zážitky slibují i místní restaurace v Bad Gasteinu, Bad Hofgasteinu a Dorfgasteinu.

Festival a tradiční řemesla

Skutečnost, že jsou zemědělci také talentovaní umělci, není daleko od pravdy. Při vstupu do řady měst se můžete setkat se svázanými snopy sena, které jsou zdobené a ukazují scény z venkovského života a tradičních řemesel. Během festivalu je k vidění i řada představení, které si žádný návštěvník nemůžete nechat ujít.

 

Během festivalu se zdá, že je celé údolí ponořeno do sváteční nedělní atmosféry a v každém koutě údolí hraje hudba. Také není možné odolat množství kulinářských specialit, tancům, zpěvům a všeobecnému veselí. Užijte si již 5. ročník Festivalu sklizně!

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervovat zde

 

Aktuální akce