Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Zell am See - Letní dovolená v srdci Alp

Zell am See - Letní dovolená v srdci Alp

Zell am See je jednou z nejpopulárnějších destinací v Rakousku. Naplánujte si dovolenou plnou koupání, relaxace, vodních sportů, cyklistiky a pěších tůr!

Zell am See je kouzelné rakouské městečko, které nabízí vyžití pro turisty během všech ročních období. V zimě je zde otevřené populární lyžařské středisko Kaprun. V létě se můžete koupat v jezeře Zeller See, podnikat pěší tůry nebo výlety na kole.

Jezero Zeller See

Hlavní letní atrakcí v Zell am See je právě místní jezero Zeller See. Je krásné na pohled a můžete zde provozovat různé sportovní aktivity od koupání až po sporty jako je plachtění, vodní lyžování nebo dokonce potápění. Na pláži najdete skákací můstek a skluzavky. Občerstvit se můžete v kavárně a k relaxaci je tu dostatečně velká louka na ležení. Pokud chcete klidnější zážitek, půjčte si na jezeře loďku a vydejte se objevovat jeho různá zákoutí.

Turistika

Přímo z města vede nespočet turistických tras, nemusíte proto nikam popojíždět autem. Vyberte si z pohodových tras okolo jezera nebo se vydejte na pořádný výšlap přes alpské louky až k hranici sněhu. Tůra okolo jezera vám bude trvat přibližně dvě hodiny, ale vyhraďte si radši déle, protože po cestě narazíte na spoustu pohostinných restaurací, kde se vyplatí zastavit.

Náš tip: Vydejte se do oblasti Schmittenhöhe. Je zde výstavní hala s dřevěnými sochami, naučná přírodní stezka pro rodiny a tématická trasa podél promenády.

Zell am See na kole

Oblast okolo Zell am See je ideální pro dovolenou na kole. Snadno dojedete k jezeru nebo se můžete projet městem. Objevte ty nejkrásnější výhledy po dobře udržovaných cyklistických trasách. Přímo ve městě si můžete půjčit elektronické kolo a žádný větší výšlap vás neunaví. Stejně jako u turistických tras, jsou i cyklystické trasy velmi rozmanité a vybere si tu každý. Pro opravdu náročné bikery je dostatek vysokohorských tras a ty nejnáročnější si můžete projet s místním průvodcem.

Náš tip: Několikadenní cyklovýlet podél Tauernradweg. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších cyklotras a sjíždějí se na ní cyklisté z celého světa. Celá trasa je dlouhá 325 kilometrů a rozhodně se nevyplatí podcenit přípravu.

Další aktivity

Lama Trekking a jízda na koni - To, že si dnes můžete zaplatit vyjížďku na koni, je již samozřejmostí. V Zeller am See se navíc můžete projet na lamách. Tyto roztomilá a zábavná zvířata vás pevným krokem provezou po horských stezkách s nádhernými výhledy.

Horolezectví - Oblast je oblíbená profesionálními i amatérskými horolezci. Náš tip: Navštivte lezecký areál Hinterglemm

Tennis - V Zell am See si bez problémů zahrajete tennis díky moderním halám a kurtům. Zahrát si můžete také squash.

Golf - V blízkosti Zell am See se nacházejí dvě golfová hřiště. Během sezóny sem jezdí trénovat golfisté z celého světa a třeba se vám poštěstí odkoukat pár triků od těch nejlepších.

Dostupnost

Zell am See je vzdálen necelou hodinu a půl od Salcburku a pouze 50 minut od Bad Gastein! Rezervujte si ubytování v Bad Gastein včas. Celá oblast je velmi populární a v letních měsících se kapacity plní rychle.

 

HOTEL BAD GASTEIN - zde

Koupání