Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Wolfgangsee - ráj vodních sportů

Wolfgangsee - ráj vodních sportů

Pokud na dovolené v Salzbursku chcete vyzkoušet nějaké to koupání a koupaliště či lázně vás nelákají, pak je Wolfgangsee ideálním místem přímo pro vás.

Pokud se rozhodnete jezero navštívit, rozhodně nebudete litovat a navíc se určitě budete chtít vracet. V okolí je totiž tolik možností, že jeden den určitě stačit nebude.

Největší jezero Salzburska

Wolfgangsee je největším jezerem Salzburska a devátým největším v Rakousku. Zdobí ho průzračně čistá voda, která nadchne i svou teplotou. Je totiž jedním z nejteplejších jezer v oblasti (cca 24°C) a jeho voda je navíc i pitná.

Břehy jezera střeží tři městečka, jejichž návštěva rozhodně stojí za to. Jde o St. Wolfgang, St. Gilgen a Strobl. Každé městečko má navíc svého strážce v podobě hory. Na jejich vrcholky se také vyplatí zavítat, otevírají se z nich krásné rozhledy do celého údolí. Na Schafberg na St. Wolganf vás doveze vláček, ze St. Gilgen jede kabinková lanovka na Zwölferhorn a na Postalm nad Stroblem se dostanete autem.

Koupání Wolfgangsee

V létě čistá voda jezera láká naprosto každého ke koupání. Veřejné pláže najdete na všech stranách jezera. Jedním z nejoblíbenějších míst je Naturstrand Wasswiese, které najdete západně od města Strobl, a které je vhodné pro rodiny s dětmi a snadno se k němu dostanete i s kočárkem. Ještě více na západ najdete menší, ale taktéž velmi oblíbené místo Liegewiese Gschwendt. Další místa najdete poblíž St. Gilgen i St. Wolfgang, ale skvělé lokace pro koupání jsou i u menších vesniček.

Wolfgangsee ale nabízí mnohem pestřejší vodní radovánky, než jen pouhé koupání. Co takhle půjčit si loď a užít si skvělou vyjížďku v soukromí. Nebo dáváte přednost kajaku či kánoi? Ani to není problém. Zvlášť u větších měst najdete spoustu půjčoven, které vám za rozumnou cenu zprostředkují skvělý zážitek.

Vodní lyže nebo plachtění?

Pokud jste od přirozenosti typu dobrodružnějšího, pak můžete zkusit i vodní lyže. Nikdy jste na nich nestáli? Nevadí. Především ve Stroblu a St. Wolfgang najdete společnosti, u kterých si můžete zaplatit kurz pro začátečníky, ale i pro pokročilé. A pokud vás nelákají vodní lyže, co takhle wakeboard?

Vodní lyže můžete zkusit i v St. Gilgen, ale v tomto městě doporučujeme něco jiného, a to sice windsurfing. Samozřejmě opět dostanete instruktora. Pokud neumíte německy, nemusíte se bát. Drtivá většina instruktorů umí minimálně ještě anglicky.

Pokud si chcete vyzkoušet plachtění, i to si můžete splnit na Wofgangsee. Prakticky v každém z větších měst kolem jezera najdete společnosti, které vám poskytnou kurz i s instruktorem.

Pokud se k Wolfgangsee rozhodnete vypravit, pak určitě naleznete mnoho dalších aktivit, které nejsou v článku zmíněny. Nebojte se a objevujte.

Dostupnost

Wolfgangsee je vzdálen necelé dvě hodiny od Bad Gastein a jen něco málo přes hodinu od Salzburgu! Rezervujte si ubytování v Bad Gastein včas. Celá oblast je velmi populární a v letních měsících se kapacity plní rychle.

 

HOTEL BAD GASTEIN - zde

Koupání