Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Výlety Bad Gastein

Výlety Bad Gastein

Poznejte přírodní krásy okolí lázeňská města Bad Gastein a užijte si s rodinou krásnou dovolenou.

Jak by se vám líbilo poznat na vlastní kůži rakouské Monte Carlo? Přesně tak mnozí nazývají Bad Gastein – lázeňské město, které leží v srdci rakouského pohoří Vysoké Taury.

Dech beroucí horskou scenérii si užijete v létě i v zimě. Najdete tu spoustu zajímavých míst. Posuďte sami…

1) Visutý most Stubnerkogel

První turistická zajímavost vás přivede pěkně vysoko. Konkrétně na visutý most o délce 140 metrů. Po okolí Alp se odtud díváte z výšky 28 metrů.Otevírají tu pro vás celoročně.

2) Vrcholy Hütternkogel (2231 metrů) a Graukogel (2492 metrů)

Do dvou horských dominant oblasti Bad Gastein se dostanete dvěma způsoby. Po svých, nebo po lanovce.

Pěšky vám to zabere přibližně 5 hodin. Bude to podstatně náročnější než přes sedačkovou lanovku. Díky tomu si ale mnohem víc vychutnáte konečnou odměnu. Úžasnou vyhlídku po celém údolí BadGastein.

3) GasteinerBadesee

Co takhle se po procházce ve výšinách trochu osvěžit?

V tomto přírodním koupališti si užijete koupání za doprovodu krásné horské scenérie. Kromě relaxace v průzračně čisté vodě přináší okolí mnoho příležitostí pro sportovní vyžití.

4) Vodopád v centru BadGastein

U vody zůstaneme. Zde se ale raději moc nekoupejte.

Přes centrum lázeňského města protéká vodopád o celkové výši přes 200 metrů. Při přecházení mostu nad ním si připadáte jako v pohádce.

Tuto přírodní nádheru si ale prohlédnete i blíže. Z obou stran vodopád lemují cesty. Díky tomu se pokocháte výhledem na tuto vodní scenérii v celé její délce. Ideální pro nafocení unikátních snímků z přírody.

5) Rýžování zlata v Bodenhausu

U vesnice Rauris se na okamžik přenesete do dob minulých. Přesněji do 15. a 16. století, kdy se tu rýžovalo zlato.

Kromě ulovení pokladu vás po práci čeká i další odměna. Pamětní diplom, který vám tento zážitek připomene ještě za několik let.

6) Lázeňský komplex Falsentherme

Co byste řekli na lázeňské osvěžení přímo ve skalách? Pokud vás to láká, našli jste to správné místo. Při koupání zde si užijete unikátní podívanou, protože celé okolí lemují skály.

Spodní patra lázní vás nalákají k zábavě díky tobogánům, skluzavkám a gejzírům. Vyšší poschodí vám dopřeje uvolnění díky různým typům saun (finská, solární a třeba panoramatická) a parních lázní.

7) Kostel svatého Mikuláše (St. Nicholas Church)

Na závěr něco pro milovníky historie.

Kostel svatého Mikuláše patří bezesporu k nejzajímavějším památkám celého města. Jeho počátky se datují do 15. století. Díky tomu si zvenčí i při vstupu vychutnáte pozoruhodnou pozdně gotickou architekturu.

Zaujaly vás nabízené akce u lázeňského města BadGastein? Pak neváhejte a rezervujte si pokoj v místním hotelu Residence AlpenHeart. Hlavně dlouho neotálejte.Volné pokoje rychle mizí.

 REZERVOVAT UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN ZDE

Bad Gastein   Město Bad Gastein Bad Gastein Bad Gastein - visutý most

 

Turistika