Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Vodopády v Rakousku 1

Vodopády v Rakousku 1

Rakousko nabízí nesčetné přírodní krásy, které zaujmou každého člověka, turistu, ale i děti. Máte rádi vodopády?

Rakousko lze určitě zařadit do zemí, kde potkáte jezero, řeku, potok prakticky na každém kroku. Samotné množství vodopádů Vás nadchne a nenechá chladnými. Nádherná krajina jde ruku v ruce s úžasnými panoramaty, krásnou čistou vodou a faunou. Významné vodopády jsou obehnané turistickými stezkami budovanými jednak v panenské přírodě, jednak originálně vyřešenými dřevěnými závěsnými stezkami, které vedou skrze soutěsky, pod vodopády, kolem tůní, podél hor.

TOP 6 vodopádů, které byste určitě při své dovolené v Rakousku měli navštívit:

  • Bad Gasteiner Wasserfall – nachází se přímo ve městě Bad Gastein. Masa vody proudí mezi historickými budovami. Bad Gasteiner Fall rozhodně patří mezi úžasné dominanty lokality. Vodopád je třístupňový, kaskádový 127 m vysoký – se stal cílem mnoha umělců a dokonale podtrhává atraktivitu lázeňského města. Podél vodopádu vede naučná stezka Wasserfallweg – kde se po cestě seznamujete s přírodními a technickými informace týkající se oblasti a vodopádu. Nad vodopádem se klene kamenný most, díky němuž máte dokonalý výhled na krajinu.
  • Krimmler Wasserfalle – jsou označovány za 2. nejvyšší vodopády v Evropě a zároveň 5. nejvyšší na světě – nacházejí se ve výšce 1070-1450 m.n.m. na rozhraní Vysokých Taur a Zillertalských Alp. Vodopády patří mezi nejnavštěvovanější místa Raskouka, proto počítejte s tím, že rozhodně si nádherný výhled nebudete užívat sami. Vodopád je třístupňový. Cesta k vrcholu vodopádu je mírná, zabere cca 2 hodiny od parkoviště klidnou chůzi. Rozhodně to stojí za to, ten pohled je nezapomenutelný.
  • Zammer Lochputz – burácející masy vody, které padají až k nohám turisty. Řeka Lötzbach zde dlouhou řadu let budovala magickou soutěsku Zammer Lochputz. Celý tento kaňon je obehnán nádhernou turistickou stezkou Wasser-Erlebnis-Steig, která směřuje přes lávky, štoly přímo k nádhernému vodopádu Lötzer Wasserfall – tam se nachází jedna z nejstarších elektráren Rakouska.
  • Wasserlochklamm – vodopády a kaskády se nacházejí ve Štýrsku – ve vesnici Palfau. Pěší turistiká stezka vás oslní nádhernou přírodou, dokonale zbudovanou a fantasticky řešenou stezkou. Užíváte si nádherné procházky a kolem Vás padají kapičky z vodopádů. Soutěska Wasserlochklamm je považována za jednu z nejúžasnějších hříček přírody. Až budete na místě, pochopíte proč – voda vymlela koryta, vyhloubila hluboké tůně a z výšky se valí nádherné vodopády. Nad divokou vodou soutěsky je vybudovaná dřevěná lávka na skále, která propůjčuje místu dokonalou atmosféru.
  • Tscheppaschlucht Ferlach – stezka soutěskou nepatří mezi zrovna jednoduché, proto je třeba zvážit zdravotní stav nebo věk dětí. Nespoutaná příroda je obohacená o další atraktivity než divoké říčky a vodopády, impozantní závěsný most Teufelbricke, ke kterému vede točivé schodiště. Most rozhodně není pro slabé povahy, které se bojí výšek, protože hned jak na něj vstoupíte, chodíte pouze po průhledném roštu. Jakmile jej projdete vyskytnou se Vám nádherné výhledy na vodopád.
  • Golling Wasserfalls - tento nádherný romantický vodopád nepatří mezi extra frekventovaná turistická místa. Nachází se u města Golling kousek od Salzburgu. Túra kolem vodopádu měří nějaké 3 km cca. Burácející vodopád padá z výšky 76 m a díky tomu je slyšet už hodně z dálky. Vodopád je po celém svém toku lemován dřevěným schodištěm, které turisty vyvede až k vrcholu vodopádu. I tento vodopád se stal cílem spousty malířů.

Rakousko je plné přírodních atraktivit, soutěsek, vodopádů, my jsme se zmínili o 5 z nich a postupně se budeme seznamovat s dalšími, ať si pro svou dovolenou v Rakousku vyberete to, co Vám vyhovuje nejvíce.

 

REZERVOVAT UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN ZDE

Bad GasteinerFalls   Krimmler Wasserfalls Golling Wasserfalls  Zammer Lochputz

 

Turistika