Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Tipy na výlety Salzbursko

Tipy na výlety Salzbursko

Lyže, běžky, snowboard Vás neláká a přesto byste si chtěli krásnou rakouskou zimní přírodu? Rozhodně oblast Bad Gastein stojí za to navštívit!

Myslíte si, že když neholdujete zimním sportům, tak je pro vás nabídka aktivit v Bad Gastein velmi omezená? V tomto článku Vám ukážeme, že to tak není. Začtěte se do následujících řádku a inspirujte se, jak trávit chvíle mimo sjezdovku.

 

Pevnost Hohensalzburg

            Pevnost Hohensalzburg je hrdou dominantou Salzbugu, tyčící se Mnišské hoře, vysoko nad Starým Městem. Jedná se o největší kompletně zachovaný hradní komplex ve střední Evropě. Jeho historie sahá až do roku 1077, kdy byl vystavěn jako obranná pevnost. Dnes je po rozsáhlé a náročné rekonstrukci, která nejvíce ovlivnila nejstarší budovu hradu. K zajímavostem paří, že v komplexu sídlí multimediální Magické divadlo a četná mediální stanoviště. Každou neděli v 11:45 zde také můžete na jedné z barokních věží zastihnout trubače a na nádvoří slavnostní pochody.

 (Autem z Bad Gastein cca 1 hod 30 min)

Zámek Mirabell

            Mirabell je neoklasicistní zámek s přilehlými zahradami v centru Salzburku. Tato krásná stavba je jako historické jádro města zapsána v seznamu kulturního dědictví UNESCO. Výstavba zámku začala roku 1606 a jeho současný novoklasicistní vzhled je patrný až od r. 1818, kdy byl palác obnoven po požáru. Přilehlou geometrickou zahradu zdobí čtyři skupiny soch z roku 1690 od italského sochaře Ottavia Moty.

  (Autem z Bad Gastein cca 1 hod 20 min)

Mozartův rodný dům

            Mozartův dům je bezpochyby nejnavštěvovanější rakouské muzeum. O prohlídky je neskutečný zájem jak mezi turisty, tak i mezi milovníky hudby. Dům se nachází na adrese Getreidegasse 9. Tam se ve třetím patře 27. ledna 1756 narodil Wolfgang Amadeus Mozart a jeho rodina tento byt obývala po dobu 26 let, do doby než se přestěhovala do domu na Makartově náměstí. Je to jistě jedno z turisticky nejlákavějších míst v Rakousku.

   (Autem z Bad Gastein cca 1 hod 19 min)

Mozartovy koule

            Pokud už budete v Salzburgu, tak by byl hřích neochutnat klasickou pochoutku. Historie této sladkosti se datuje už od roku 1884, kdy cukrářský mistr Paul Fürst otevřel po svém příchodu do Salzburgu obchod v Brodgasse č. 13 , kde nabízel tehdy ještě Mozartovy bonbony. Na tom místě dnes najdete velice útulnou a tradiční kavárnu Fürst. Zde můžete ochutnat tradiční Mozartovy koule a dát si výbornou kávu. Proto, pokud se budete pohybovat v okolí, tak doporučujeme tuto legendární kavárnu navštívit.

 

Jezera a vodopády

            Salzbusrko je známé hojným počtem jezer a úchvatných vodopádů. Získají si vás impozantní krásou a klidem, který z nich téměř vyzařuje. Například jezero Tappenkarsee je jedním z největších alpských jezer východních Alp. K němu se můžete dostat jak pěší tůrou, tak po zpoplatněných silnicích. Doporučujeme také navštívit Krimmelské vodopády. Ty jsou nejvyššími vodopády Střední Evropě. První stupeň s Horním vodopádem má spádovou výšku 140 m. Po krátkém plochém úseku následuje Střední v vodopád se spádovou výškou 100m a poslední třetí stupeň vysoký 140 m. Pokud chcete dobít energii, je toto místo pro Vás jak dělané.

   (Autem z Bad Gastein cca 1 hod 30 min)

Hrad Hohenwerfen

            Hrad Hohenwerfen je od Bad Gestein vzdálen přibližně 55 km a hned jak ho zdáli zahlédnete, řekne si, že je jak z pohádky. Je přezdíván „hradem zážitků“ a je tomu opravdu tak. Můžete si zde zařídit prohlídku hradu s výstavou historických zbraní. Nechybí ani stylový hradní hostinec, či hladomorna. Místní obchod s „rytířskými potřebami“ je nepřehlédnutelné lákadlo pro Vaše ratolesti. Každý den pořádá Salzburgský zemský svaz sokolníků nad hradem přelety dravých ptáků. Pro sportovní nadšence je možnost vydat se k hradu stezkou linoucí se okolo hradu. Ti, kteří dají přednost pohodlí, jistě potěší možnost vyjet k hradu lanovkou.

   (Autem z Bad Gastein cca 1 hod 40 min)

Termální Lázně Felsentherme

            Pro milovníky relaxace doporučujeme vyzkoušet lázně přímo v Bad Gastein. Lázně mají dlouhou historii a samotné léčivé účinky jejich minerálních vod jsou známe již od středověku, kdy je využívalo mnoho známých historických osobností. Pokud do lázních zavítáte, tak očekávejte, že účinky minerálních vod Vám pomohou ulevit od bolestní pohybového aparátu. Pro bližší informace o lázních navštivte naše stránky zde.

   (Bad Gastein cca 8 minut chůze z hotelu AlpenHeart)

Jeskyně s radonovou terapií

            Další zajímavostí v okolí lázní Bad Gastein je léčivá jeskyně s radonovou terapií. Tento světový unikát leží dva kilometry hluboko v nitru hory a považuje se jako jeden z nejefektivnějších prostředků k zmírnění nemocí pohybového aparátu, dýchacích cest či kožních problémů. Léčba probíhá za pomoci kombinace radonu a metody ohřevu tkání nad 40 °C. Pobyt zde se doporučuje i na zlepšení imunity, či jako prevence proti mnohačetným chorobám.

 (Bad Gastein cca 17 minut autem z hotelu Bad Gastein)

            Doufáme, že jsme Vám dali užitečné rady, jak trávit čas mimo sjezdovku a přejeme Vám, ať si pobyt v okolí Bad Gastein náležitě užijete. V našem hotelu AlpenHeart nabízíme komplextní ubytovací služby, výbornou restauraci s místními pochutinami i možnosti české kuchyně, české pivo a česky mluvící personál. Náš hotel vyhledávají hosté z celé Evropy, tudíž se nemusíte bát, že kolem sebe budete slyšet samou češtinu, naopak když budete chtít poradit od personálu, rádi Vám vše ochotně vysvětlí česky nebo zavolají tam, kam potřebujete. Tak vzhůru do zahraničí! Už se na Vás těšíme :)

 

 REZERVOVAT UBYTOVÁNÍ V BAD GASTEIN ZDE

 

 

 

 

 

 

 

Salzbursko