Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Sportgastein na kole

Sportgastein na kole

Milovníci horské turistiky zajisté ocení trasu na Sportgastein. Nádherné přírodní panoramata doprovodí krásné zbudované stezky vedoucí údolím, lesem, přírodou po kopcích i nížinách.

 

 Perfektní cyklostezky, ohleduplní řidiči, atraktivní krajina a výtečné služby. Rakousko je zemí cyklistům zaslíbenou.
Budete-li trávit svou cyklistickou dovolenou v údolí Gastein, rozhodně si nenechte ujít výlet na kolech do údolí Gasteinertal, na jehož konci leží oblíbený skiareál Sportgastein.


Sportgastein určitě stojí za návštěvu i v letním období, nabízí totiž řadu cyklostezek a možnost adrenalinových bikových sjezdů.
Z obce Bad Gastein vede do areálu vysokohorská silnice, která je v zimě pro lyžaře, po předložení skipasu, průjezdná zdarma. V létě se platí mýtné 5 euro. I když vás to možná zpočátku nemile překvapí, věřte, že nakonec tohoto zážitku nebudete litovat. Jen po cestě do skiareálu vás okouzlí krásná panoramata i nevšední průjezdy neosvětlenými skalními tunely.
Své auto zanecháte na parkovišti Sportgastein ve výšce 1587 m. Zde končí silnice a dál už vás čeká pouze krásná alpská příroda. Do údolí Sportgastein se také dostanete autobusem z nádraží v Bad Gastein. Tato možnost je výhodná pro ty, kteří plánují delší okružní výlet s návratem do Bad Gastein.
Cyklisté mohou do údolí dojet po značené cyklostezce přímo z Bad Gastein a velkou část údolí, protože je široké a bezpečné, projet na kolech
. Skvěle značené cyklostezky vedou napříč celou lokalitou a vy tak máte možnost užít si panenskou přírodu ze sedla svého kola.
Jako zpestření výletu můžete využít návštěvu místní salaše, kde můžete ochutnat rakouské domácí speciality – špek, šunku, sýr, chléb, máslo. V letních měsících určitě potkáte velká stáda krav, ovcí, koz a možná i koní. Proto buďte při bikových sjezdech po místních pastvinách ve střehu, nikdy nevíte do čeho na zemi svým kolem vjedete.

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - REZERVOVAT ZDE

 

Cyklistika