Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Sportgastein

Sportgastein

Sportgastein patří mezi vyhledávané turistické cíle s nádhernou vyhlídkou po okolí.

Budete-li trávit letní dovolenou v údolí Gastein, rozhodně si nenechte ujít výlet do údolí Sportgastein.

Na konci údolí Gasteinertal se rozléhá skiareál Sportgastein, který určitě stojí za návštěvu i v létě. Do areálu vede z Bad Gasteinu vysokohorská silnice, která je v zimě pro lyžaře, po předložení skipassu, průjezdná zdarma. V létě se platí mýtné 4 eura na dospělou osobu. I když vás to možná zpočátku překvapí, věřte, že nakonec tohoto zážitku nebudete litovat. Po cestě vás okouzlí krásná panoramata, některá jsou i průjezdná osvětlenými skalními tunely.
Své auto zanecháte na parkovišti Sportgastein ve výšce 1587 m a dál už vás čeká pouze panenská příroda.
Sportgastein je ideálním výchozím bodem pro výlety i náročnější túry do hor. Údolí je široké a bezpečné. Trasy vedou napříč celou lokalitou a také po rovině, proto jsou skvělým místem pro rodinné výlety i s malými dětmi v kočárku.
Narazíte zde na spoustu obhospodařovaných salaší, kde můžete ochutnat rakouské domácí speciality – špek, šunku, sýr, chléb, máslo. V letních měsících určitě narazíte na velká stáda dobytka - koně, krávy, ovce, kozy.

Zdatní turisté ocení výšlap k jezerům Bockhartseen. Výstup trvá přibližně 2 hodiny. Nejdříve vede serpentýnami po štolinové cestě a ke konci se cesta zužuje v kamenitou pěšinu, která vás dovede k chatě, pod kterou se rozléhají jezera Bockhartseen. Od těchto jezer lze pokračovat po hřebenech až k vrcholu Stubnerkogel a odtud se vrátit lanovkou k nádraží v Bad Gastein.
Velmi oblíbeným a náročnějším výletem je cesta k místu Niederschasenhaus (2472m). S převýšením 890 m, trvá téměř 3 hodiny. Nejdříve projdete údolím Sportgastein podél potoka, na konci údolí uvidíte velký vodopád a v těchto místech cesta začíná strmě stoupat. Od Niedersachsenhaus můžete dojít ještě dál, až k místu Neuenerkogel (2827m), toto prodloužení s převýšením 400 m zabere cca 1,5 hodiny.
Podobný profil má výlet k místu HagenerHutte (2446m). Zpočátku trasa vede také kolem potoka. Ve výšce 2000 m stojí malá dřevěná chatička. Od ní vede cesta alpskými loukami kolem malého plesa a stoupá traverzem až k chatě. Cesta Vám zabere necelé 3 hodiny a lze ji podniknout i s dětmi.

 

Vzdálenost Bad Gastein od Sportgastein - 10 km, cca 16 min autem.

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - REZERVOVAT ZDE

Turistika