Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Soutěska Kitzlochklamm - procházka či adrenalin?

Soutěska Kitzlochklamm - procházka či adrenalin?

Kitzlochklamm je soutěska ležící u městečka Taxenbach. Jde o kaňon vyhloubený řekou Rauriser Ache, která je napájená z alpských ledovců. Nabízí skvělou možnost k procházce nebo adrenalinový zážitek v podobě kaňoningu.

Taxenbach je městečko vzdálené jen něco málo přes 30 kilometrů od Bad Gastein. Pokud se rozhodnete sem vyrazit, čeká vás půl hodiny cesty autem případně přibližně dvě a půl hodiny na kole. Pojedete-li autem, můžete zaparkovat na nezpoplatněném parkovišti přímo u soutěsky, nicméně vstup na stezku je zpoplatněn.

Soutěska je přístupná od začátku května do konce září každý den od 8:00 do 18:00 od poloviny října do pak od 10:00 na 16:00 až do zamrznutí řeky.

Krátce po vstupu na stezku narazíte na šedesátimetrový vodopád. Dále vás čeká přibližně hodinový výstup po ochozech, schodech a lávkách nad bouřící se vodou. Celá trase vede podél řeky a nepotřebujete ani žádnou pevnou turistickou obuv. Přesto vás ale čeká mnoho stoupání a klesání a výstup je srovnatelný se zdoláním dvacetipatrového domu.

V nejvyšším místě stezky je malý pomníček, který připomíná tragédii z roku 1974, kdy se tu na dřevěném mostě v rámci školního výletu třicet děvčat rozhodlo udělat skupinovou fotografii, most na kterém děvčata stála, ale nevydržel a divoká řeka si vyžádala osm obětí na životech.

Nyní už by podobné nebezpečí hrozit nemělo, jelikož cesty byly po neštěstí kompletně zrekonstruovány. Chodníky a schodiště působí velmi bytelně a hlavně bezpečně.

Odvážnější jedinci se mohou oddat stále populárnějšímu kaňoningu. Obléknete si neopren a procházíte se přímo kaňonem řeky. Skáčete z vysokých skal do jezírek, necháváte se unášet vodou nebo slaňujete skalní stěny.

Sečteno a podtrženo je to naprosto skvělý zážitek, ale pozor. Buďte připraveni na to, že vám i v létě může být pořádná zima a vaše fyzička zažije pořádný test. Vždy se také spojte se zkušeným průvodcem, který řeku zná a celým kaňonem vás provede.

 

Soutěska Kitzlochklamm se nachází od Bad Gastein 34 km.

 

HOTEL BAD GASTEIN - REZERVUJTE SI HNED SVŮJ POBYT

Turistika