Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Solné lázně v Bad Ischl

Solné lázně v Bad Ischl

Navštivte nejstarší solné lázně Rakouska a zažijte nezapomenutelnou relaxaci!

Nejstarší solné lázně v Rakousku můžete navštívit ve městě Bad Ischel, které se rozkládá na soutoku řek Traun a Ischl, v hornorakouském okrese Gmunden, mezi jezery Solné komory.

Historie města

První historická zmínka o městě pochází z roku 1442, kdy se proslavilo jako významné středisko obchodu a těžby soli. Tehdy se však město ještě nazývalo Iselen. Největšího rozkvětu město dosáhlo až v 19. století, v roce 1823 zde totiž byly založeny solné lázně pro léčbu neplodnosti a jiných nemocí. Doktor Josef Götz objevil léčivé účinky místní vody, která obsahuje až 27 % rozpuštěné kuchyňské soli. Kůrami začal léčit místní horníky, kteří trpěli dnou a revmatismem. O světovou proslulost lázní se zasloužil teprve dvorní lékař habsburského domu Franz von Wirer, jenž rozšířil pověst Ischlu do celého světa. Tím se vlastně postaral o to, aby do lázní začali přijíždět bohatí hosté.

 

Současnost

V současnosti toto malebné lázeňské město zažívá nový rozkvět, díky stoupající oblibě lázeňských pobytů a wellness. Městečko si dodnes uchovalo ráz lázní z biedermeierové až secesní doby. Středobod tvoří Lázeňský park s hlavní lázeňskou budovou a pomníky slavných skladatelů včetně doktora Wirera. U nábřeží se nachází další lázeňský dům, Trinkhalle. Odtud vede podél Traunu mondénní nábřeží zvané Esplanade s řadou skvostných kaváren a restaurací a s budovou bývalého hotelu Austria, kde se nyní nachází městské muzeum. Dále je ve městě barokní kostel sv. Mikuláše, klasicistní Lehárovo divadlo a mnoho pěkných hotelů a vil významných lázeňských hostů. Od roku 1832 ve městě funguje cukrárna Café Zauner, ukrytá v uličce Pfarrgasse, do které rádi chodili i příslušníci císařské rodiny. Dnes zde, stejně jako tenkrát, dostanete každý den na výběr z obrovského množství čerstvých sladkostí.

Zdejší sauny a parní lázně představují se svými nápaditými a působivými interiéry velmi příjemné a uklidňující prostředí. Slaná voda působí blahodárně na nervový a dýchací systém, napomáhá odpočinku a regeneraci. Má pozitivní vliv na fungování látkové výměny a na srdeční činnost. Také pomáhá k potlačování alergií.

Kromě slaných pramenů je v Bad Ischlu i vydatný sirný pramen s vodou velmi vhodnou k léčbě pohybového aparátu a kožních problémů.


Termálních lázně Salzkammergut-Therme

Téma sůl a solanka je v lázních všudypřítomná. Solná jeskyně, slané koupele, bazény se slanou vodou, solné lázně, solné bahenní zábaly, zde všude se využívá léčivé síly soli pro vaše zdraví a relaxaci.

Zmodernizovaný areál nabízí nejen účinnou léčbu, ale i řadu příjemných prožitků. V lázních můžete navštívit vnitřní solný bazénu o teplotě 32 °C s lehátky vybavenými vířivkami. Velmi působivou atmosféru zde dotvářejí osvětlené solné sloupy. Jsou tu solné bazény s různými masážními proudy, vířivky a také pomalu proudící koryto, které vede venkovním areálem přes solnou jeskyni a vodní masáže na odpočinkovou pláž. Venkovní líná řeka se spoustou masážních trysek a exkluzivní solná vířivka s teplotou 36°C zajistí vaše absolutní uvolnění. V rámci lázní můžete navštívit také velkolepě pojaté Relaxium. Jsou zde sauny se saunovou zahradou pro různé druhy saunování. Také kabiny s infračerveným světlem, jeskyně s inhalací solanky a rozlehlé odpočinkové zóny.

Doplňkovou atrakcí je orientální relaxační ceremonie Alhambra sestávající ze čtyř fází.

Ačkoli má Bad Ischl pověst proslulého lázeňského městečka, neomezujte svou návštěvu pouze na relaxaci v bazénech a saunách, výlety do okolí také stojí za to.

Bad Ischl se leží přímo na trase z rakouských Alp do Čech. Pokud si tedy nestihnete naplánovat celou dovolenou, zastavte se tu alespoň po cestě. 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervovat zde

Koupání