Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Sáňkování Bad Gastein

Sáňkování Bad Gastein

Rádi blbnete na sněhu nebo trávíte dovolenou s dětmi a chcete si pořádně zasáňkovat? Vraťte se zpátky do dětských let a užijte si sáňkování v Bad Gastein i s Vašimi dětmi!

Láká vás Bad Gastein ale nevíte, jak zabavit děti? Nejsou ještě tolik zkušení lyžaři, aby vydrželi celý týden lyžovat? Bad Gastein nabízí nejen kilometry sjezdovek, běžkařských stop, ale i další časové vyžití, jako třeba sáňkování. Podmínkou pro sáňkování je dostatek přírodního sněhu, protože dráhy nejsou uměle zasněžovány.

Kde si pořádně zasáňkovat?

Sáňkování v Bad Gasteinu nabízí opravdový zážitek jak pro děti, tak pro dospělé. U příjemné restaurace Hirschaustuberi je mírný svah Kaiserin Elisabeth Promenade, kde se můžete společně vyřádit. Výhodou je, že rolba, která denně upravuje běžeckou stopu, srovná terén i pro sáňkaře. Děti také ocení, že zde chovají poníky, které si mohou pohladit.

Další sáňkařská dráha vede od restaurace Bellevue Alm. Dráha měří necelé tři kilometry a na její začátek je možné se dostat starou jednosedačkovou lanovkou, na kterou nasednete nedaleko centra Bad Gasteinu. Na vrchní stanici je možné si půjčit klasické dřevěné sáňky. V sezóně je zde dráha osvětlená a to od 18 do 24 hodin.

 Třetí v pořadí je sáňkařská dráha Aeroplan, nachází se v Bad Hofgasteinu. Dráha měří necelých tři a půl kilometru a je zde umělé osvětlení. Také zde nabízí možnost vypůjčení sáněk. Dráha funguje každé úterý a čtvrtek.

 Poslední dráhou je Naturrodelbahn Strohlehenalm, kterou najdete v Dorfgasteinu. Je v provozu celý den a je dlouhá 2 kilometry. Několikrát v týdnu je osvětlená.

 Pokud nechcete vyrazit jenom sáňkovat v Bad Hofgasteinu najdete ledovou arénu. Brusle můžete vyřešit zapůjčením na místě. Arénu najdete v centru městečka vedle lázní Alpentherme.

 Poslední atrakcí, kde se vyblbnou jak děti, tak dospělí Funslope Gastein, kterou naleznete přímo na sjezdovce. Na startu se nachází 5 metrů velký butterbox, pokračují klopené zatáčky, ve kterých je možné pořádně zrychlit. Následně prodejte dva šest metrů dlouhé tunely, mezi kterými je malý skok. Na dráze následuje rainbowbutterbox a skok přes 2 můstky. Velkým finále je 10 m velká spirála. Na Funslope se dostanete lanovkami Sendleitenbah a Kleine Scharte.

Mapa zimního údolí Gastein zde: dráhy pro sáňkování jsou označené symbolem sáněk. 


Mapa Gastein


Jestli jste se rozhodli, že Bad Gastein je tou pravou destinací pro vaši rodinu, neváhejte si zarezervovat ubytování v residenci AlpenHeart, rádi Vás uvítáme.

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - REZERVACE ZDE

 

 

 

Zimní sporty