Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Rýžování zlata Bad Gastein

Rýžování zlata Bad Gastein

Hledáte trošku jiný adrenalin? Co třeba vyzkoušet na své dovolené v Rakousku rýžování zlata! Parádní aktivita, která zabaví malé i velké! Vydejte se i Vy po stopách zlatokopů v oblasti Vysokých Taur!

Rýžování zlata má v oblasti gasteinského údolí bohatou tradici, kdy se datuje až do 14 století! Díky bohatému výskytu horského zlata se mělo salzburské biskupství velmi dobře. Minulé století znamelo stopku pro těžbu zlata a nyní si můžete sami pohrát s pánví, převalovat písek zleva doprava, nahoru a dolů a trpělivě rýžovat první zlaté šupinky. Odhaduje se, že v oblasti leží přes 120 tun zlata, které čeká na své adrenalinově natěšené zlatokopy. Dovezte si domů doslova zlatý suvenýr!

 

Kde si v gasteinském údolí zarýžujete? Zkuste své štěstí zde:

Alten Pöck pod horou Radhausberg uprostřed zlatých dolů v Gasteinu u řeky Nassfelder Ache. 

Adresa: Montanmuseum Böckstein, Karl-Imhof-Ring, 5645 Bad Gastein, tel: +436434229

 

Waldgasthof Angertal - dřevěné rýžování zlata v údolí Angertal nadchne každého. Profesionální zlatokopové ukazují, jak správně rýžovat zlato z písku. Poté přijde řada na Vás, abyste vyzkoušeli své štěstí.

Každou neděli, středu, čtvrtek od 10 do 17:00

Adresa: Waldgasthof Angertal, Anger 114, 5630 Bad Hofgastein, tel: +436645878144

 

Tento jedinečný zážitek nejvíce ocení nadšenci zlaté horečky a rodiny s dětmi, vydejte se za netradičním zážitkem do Bad Gastein. 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - REZEROVAT ZDE

 

Adrenalinové sporty