Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Rakouské soutěsky

Rakouské soutěsky

Rádi trávíte čas v přírodě a poznáváte nová místa, která odhalují výhledy na hory, vodopády, údolí? Kolikrát k takovým místům vede dlouhá a ne často jednoduchá cesta. Ano, řeč je o soutěskách!

Rakousko je zemí, která je těsně spjata s přírodou. Téměř na každém rohu najdete místo s neopakovatelným kouzlem. Téměř všude vás uchvátí nádherný výhled na hory, či na rozhlehlá údolí. Rakouskou je také místem s mnoha tajemnými soutěskami, které by jakýkoliv turista zajímající se o přírodu neměl opomenout. V tomto článku Vám dáme tipy, které z nich navštívit.

Soutěska Wolfskamm

Vlčí soutěsku bychom mohli zařadit mezi nejkrásnější místa v celém Tyrolsku. Je možné jí nalézt nedaleko města Stans v pohoří Karwendel. Pokud do této soutěsky zavítáte, můžete se těšit na hlubokou rokli, která působí divokým dojmem. Po rokli se budete pohybovat po dřevěných ochozech, či lávkách. Odpočinout si budete moci na vyhlídkových plošinách, kde Vám bude pod nohama burácet řeka Stanserbach. Pokud se dostanete až na konec trasy, tak Vás přivítá klášter Felsenkloser a nejstarší poutní místo v Tyrolsku, poustevna Georgenberg

Soutěska Zammer Lochputz

Pokud Vás láká tajemno a temná zákoutí, tak nevynechejte soutěsku Zammer Lochputz. Její trasa vede tunely starých štol. Samozřejmostí jsou i vysuté lávky, po kterých se budete pohybovat nad řekou Lötzbach. Naleznete zde i krásný 30 metrů vysoký vodopád a k němu připojenou jednu z nejstarších elektráren v Tyrolsku. V letních měsících si zážitek můžete ozvláštnit tím, že navštívíte překrásně osvětlenou stezku v nočních hodinách.

Soutěska Galitzen

Soutěsku Galitzen naleznete nedaleko města Lienz. Soutěskou protéká nezvykle divoká řeka Galizenbach. Nebudete mít ani nouzi o zajímavou podívanou, jelikož v této lokalitě naleznete mnoho větších či menších vodopádů. I přes jistou nespoutanost, můžeme vřele doporučit návštěvu i celým rodinám. V areálu se totiž nachází vodní park s labyrintem a vodním přívozem. Pro větší návštěvníky je připraven lanový park, či via ferrata různých obtížností.

Soutěska Gleirsch

V pohoří Karwndel je možné nalézt tuto soutěsku. Jejím údolím protéká řeka Gleirsch. Opět je to místo, které Vás oslní nespoutanou přírodou a divokým voním tokem, překrásnými vodopády, průzračnými jezírky, či skalními tunely. Soutěska byla dříve využívaná pro splavování dřeva. To je však již minulostí. Dnes je soutěska hlavně turistickým místem, které láká na krásnou přírodu a jistou fyzickou zdatnost.

Soutěska Grießbach

Máte chuť na celodenní výlet, při kterém se vám vyplaví trocha toho adrenalinu? Není nic jednoduššího než navštívit soutěsku Grießbach. Jako u všech soutěsek se i zde budete pohybovat po vysutých cestičkách. Hned první pohled Vás však překvapí. Na straně do údolí chybí zábradlí. Aby těch adrenalinových zážitků nebylo málo, tak pro ty odvážné je zde připraven 25m dlouhý prověšený most, který visí jen 4 metry nad hladinou řeky. Pro ty, kteří chtějí zkusit i jiný zážitek z prohlídky je připravena tzv. “barefoot” trasa, kde se nepoužívají boty.

Soutěska duchů Leutasch

Pokud chcete s nádherou přírodou poznat i místní folklór, tak navštivte tajemnou soutěsku duchů Leutasch. Legenda říká, že duch místní soutěsky žije se svými skřítky v divoké vodě řeky, která těmito místy protéká. Řece Leutascher Ache se zde přezdívá pekelná, či čarodějnická. Během prohlídky této tajemné soutěsky se můžete na informačních tabulích dočíst další detaily legendy, která opřádá toto místo. Samotná stezka je protkána nespočtem vodních kaskád, vodopádů, jezírek a mohutných skalních stěn.

 

Soutěska Rosengarten

Nedaleko města Imst lze nalézt jednu z mnoha dalších soutěsek. Soutěska Rosengarten je 1,5 kilometru dlouhou roklí a je považována za jednu z nejvýjmečnějších přírodních lokalit v Tyrolsku. Naleznete zde kouzelnou symbiózu rostlin a mohutných nerostů. Vzácné kapradí a mechy zde rostou v harmonii s obrovskými skalními masivy. Návštěvníci se pohybují po zajištěných stezkách a mostech překlenujících údolí.

 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - REZERVOVAT ZDE

Turistika