Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Rakouské pivo

Rakouské pivo

Pokud patříte k milovníkům zlatavého moku, ochutnejte tyto unikátní pivní speciály při svém pobytu v Rakousku.

Co se vám vybaví, když se řekne Rakousko?

Pro někoho náš sousední stát na jihu s červenobílou vlajkou. Pro dalšího pohoří Alp. Často se ale zapomíná na jedno.

Pivo!

Rakouské pivovary těží z jedné obrovské výhody. Nikdo jim nepředepisuje žádné přísnější omezení ze shora. Díky tomu si na rakouském území vychutnáte lahodný mok z obrovského množství druhů a značek piva.

Vyznat se v tom všem ale dá pěkně zabrat. Proto jsme si řekli, že vám to usnadníme. Inspirujte se naším výběrem pivních značek podle lokalit v Rakousku.

 

Jaká piva si vychutnáte ve Štýrsku?

Jedno z největších a nejznámějších pivovarnictví v celém Rakousku je určitě pivovar Gösser.

Ze všech typů stojí určitě za ochutnání GösserZwicklNaturtrüb. Mile vás na začátku překvapí výrazně zemitá až kvasnicová vůně. Po ochutnání na sebe nenechá dlouho čekat rychlý nástup hořké chuti chmelu, kterou doprovází doznívající příchuť sladu.

Jaké pivo si vychutnáte v Korutanech?

Z korutanských piv rozhodně stojí za zvážení produkty z pivovarnictví HirterPilz. Tradice této společnosti sahá až do roku 1270.

Vyzkoušejte například pivo Hirter Privat Pils. Po ochutnání ucítíte sladovou chuť, která je smíšená s medovým nádechem a chmelovou tečkou.

 

Jaké pivo stojí za vyzkoušení v Dolním Rakousích?

Dolní Rakousy nabízí návštěvníkům hned řadu výrobců, kdy chuťová kvalita jejich produktů hodně kolísá.

Jedno z těch lepších nabízí pivovarnictví Wieselburger Bier, které vaří pivo už od poloviny 18. století. Příznivce tmavého piva potěší značka Wieselburger Schwarzbier. Před jeho ochutnáním ucítíte praženou a jemně karamelovou vůni. Ta se přenáší i do chuti, kdy doznívá i lehký až střední říz piva.

 

Jaké pivo ochutnat ve Vídni?

Malé pivovary potkáte v hlavním městě Rakouskavelice často. Jejich výběr závisí z velké řady na osobní preferenci každého z vás.

My máme výborné zkušenosti například s pivovarem 7Stern Bräu. Zde vaří například velice kvalitní značku PragerDunkles. Jde o tmavé pivo, kde chuťově převládají čokoládové, kávové i lehce pražené chutě. Při ochutnání ucítíte jen hodně jemný říz.

 

Jaké pivo ochutnat v Horních Rakousích?

Z Horních Rakous musíme zmínit slavný pivovar FreistädterBier v městě Freistadt. Jeho unikátnost spočívá v tom, že ho vlastní městská pivní komuna a provozují ho podle tradic pouze lidé, kteří bydlí za hradbami města.

Freistadské pivo bychom přirovnali k silnější české dvanáctce. Vyznačuje se větším množstvím alkoholu, značným řízem a nezaměnitelnou hořkostí.

 

Jaké pivo ochutnat v oblasti Salcbursku?

V oblasti města Salcburk musíme zmínit pivovar Stiegl. Ten vaří jedno z nejznámějších piv v celém Rakousku s tradicí, která sahá až do roku 1492.

K jednomu z nejlepších piv tohoto pivovaru patří StieglColumbus 1492. Vedle sladovosti a chmelovosti vás na chuti zaujme mírně citrusová příchuť. Poslouží jako velice příjemné osvěžení po náročném dni.

 

Lákalo by vás objevit další pivní bohatství Rakouska?

Výčet všech pivovarů v Rakousku by zabral na mnohonásobně více stran. Pokud vás láká ochutnat doporučená piva, nebo vyzkoušet i nová, neváhejte a rezervujte si u nás pobyt.

 

Gastronomie