Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Radonové jeskyně v Bad Gastein

Radonové jeskyně v Bad Gastein

Relaxace, léčba, příjemné prostředí, dokonalá atmosféra, kdo by se nechtěl nechat hýčkat?

Kdo by nechtěl dopřát svému tělu uvolňující relax?

Navíc v unikátním prostředí jeskyně, kousek od lyžařského svahu a s blahodárnými účinky na své zdraví? Svezte se vlakem do nitra hory a zažijte léty prověřenou léčebnou proceduru.

Co vyléčí pobyt v radonových štolách?

Léčba v sobě snoubí 2 principy:

  • Teplo
  • Radon ve vzduchu

S ručníkem, županem a plavkami nastoupíte na cestu kolejemi. Vlak vás postupně veze až 2,5 kilometru do nitra hory. S každým dalším ujetým metrem cítíte větší a větší horko, které blahodárně působí na váš organismus.

Vlak postupně projíždí 4 stanicemi. Vy zastavujete až v té poslední.

Tady na vás čeká připravené lehátko. Zatímco na něm ležíte a oddáváte se blahodárnému teplu, kamenný povrch jeskyně nad vašimi hlavami vás nutí k různým představám. Jak toto místo asi vypadalo tenkrát, když se sem poprvé prokopali havíři za dob druhé světové války?

Radonu se ve vzduchu neobávejte. Jeho množství pravidelně kontrolují speciální laboratoře. Navíc vás na lehátku nenechají déle než 20 minut. O jeho prospěšném přínosu na zdraví svědčí fakt, že 90 % pacientů opouští jeskyně s lepším zdravotním stavem. Navíc se opakovaně vrací.

A s čím vám jeskyně pomůže?

  1. Zlepšení pohybového aparátu
  2. Zesílení imunitního systému
  3. Zklidnění bolestivých a zánětlivých potíží
  4. Uklidnění svalových problémů
  5. Zlepšení dýchacího ústrojí
  6. Léčení kožních problémů

Dohromady zde strávíte 10 až 24 léčebních procedur. Léčebné účinky vám vydrží až půl roku po poslední návštěvě jeskyní.

Jak radonové jeskyně vznikly?

Přenesme se spolu do období 16. a 17. století. Právě v tu dobu vrcholila touha po zlatě a desítky horníků zde usilovně těžili drahé kovy.

Hornické práce se obnovily ve válečném období. Tehdy ale došlo k překvapení. Havíři po návratu z dolů už nezažívali revmatické a kloubní bolesti.

Tento důsledek nenechal spát vědce z univerzity v Innsbrucku. Ti skutečně po usilovném bádání vydali studii, která potvrdila léčebné účinky v gasteinské štole. Následnému oficiální otevření veřejnosti v roce 1952 už nestálo nic v cestě.

Zažijte blahodárný účinek radonových jeskyní v BadGastein i vy

 

Neváhejte a rezervujte si ubytování v našem hotelu Residence AlpenHeart. Od nás dojedete do léčivých jeskyní už za 7 minut autem.

 REZERVOVAT UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN ZDE

Salzbursko