Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Náučné stezky gasteinským údolím

Náučné stezky gasteinským údolím

Na pěší túry nemusíte jet bůhví jak daleko, ale poznejte důkladně gasteinské údolí - krásná náučná stezka se zvířátky, atraktivitami a zajímavými rostlinami.

 

Milujete hory, pověsti, legendy, poznávání, túry v přírodě, houbaření? Gasteinské území nabízí velké množství náučných stezek, díky kterým se jednak něco přiučíte, ale zároveň se podívat a krásná místa. Vše zvládnete po vlastní ose a nepotřebujete žádného průvodce, díky informačním tabulím se určitě neztratíte.

  1. Houbařská stezka

    Milujete houby? Právě pro Vás vede v Dorfgastein houbařská stezka s informačními a vzdělávacími tabulemi pro vášnivé mykology. Tato stezka vede pod lanovkou na Fulsecku. Uvařte si parádní houbovku, smaženici, amoletu a další. Gasteinské údolí a kopce jsou plné lesů, takže se nemusíte vydat pouze po oficiální houbařské stezce, ale zaplout do prvního lesa, který Vám cvrkne do nosu, a není tam zákaz a začít si užívat houbové království – hřiby, suchohřiby, křemenáče, kováři, bedly, lišky, kozáky, kotrče a další – záleží na ročním období.

             Houbaření v Bad Gastein

  1. Stezka za biotopy

    Stezka za biotopy je situovaná také na Fulsecku a vede směrem k hoře Arltörl. Vzácná zvířata a rostliny budete potkávat na každém kroku v různém ročním období. Těšit se můžete např. Na mloky! Po cestě se můžete zároveň těšit z krásných výhledů na okolní přírodu.

   Stezka za biotopy Bad Gastein

  1. Borovice na hoře Graukogel

    Nádherná procházka mezi stoletými borovicemi. Na hoře byla postavena stezka Zirbenweg – trasa vedená ve výšce 1950 m – délka okruhu je 45 minut. Začátek nikdy neminete – vždy u startu lanovky a dál podle ukazatelů. Po cestě si můžete odpočinout na lavičkách z borovic a čerpat energeii, pro děti jsou vystavené borovicové houpačky, dále borovicový most a další. Trpíte na vysoký krevní tlak? Tak právě tahle stezka je přímo pro Vás – borovice mají pozitivní účinky na vysoký krevní tlak a pomáhají zklidnit celý organismus.

 

 

Zirbenweg

  1. Stezka gasteinské legendy

    Dozvíte se z informačních tabulích o místních legendách gasteinského údolí. Cestu lemují informační tabule, které Vás provedou historií. Krásná procházka v alpské přírodě.

  1. Geomantická stezka

    9 kamenných soch mezi vesnicemi Klammstein v Dorfgasteinu a Sportgastein. Stezka vede podél řeky Gasteiner Ache, takže se při velkých teplotách můžete osvěžit, popř. Relaxovat za zvuku šumějícího proudu vody.

  1. Stezka o národním parku Sportgastein

    Zelené alpské pastviny, vrcholky ledovců pokrytých sněhem, jezery a barevnými květy. Informační cedule po cestě Vám sdělí zajímavé informace právě o konrétní oblasti, kde se zrovna nacházíte fauně a flóře.

  1. Tématická stezka o Gasteinských léčebných štolách

    Gasteinské štoly patří mezi světově známé artefatky, kam se lidé sjíždějí léčit z různých koutů. Můžete si vyzkoušet terapii a léčbu na vlatní kůži – zážitek stojí rozhodně za to. Na stezce se dozvíte o historii a zajímavostech gasteinských štol, stejně tak o významných osobnostech, které štoly navštívili, a léčebných účinkých na tu kterou část těla.

  1. Ptačí stezka

    2 nádherné km spojující historické centrum města Bad Gasteinu a údolí Kötschachtal. Stezka odkryje krásné výhledy na Vysoké Taury – rozhodně si s sebou nezapomeňte foťák! Na ptačí stezce jsou ochočené veverky, které si můžete krmit z ruky :)

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervovat zde

 

Gasteinské údolí

 

Turistika