Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Nakupování Bad Gastein a Salzbursko

Nakupování Bad Gastein a Salzbursko

Milujete nákupy, resp. chcete si domů odvézt nějaký krásný suvenýr? Nejen oblast údolí Gastein, ale celkově salzbursko včetně města Salzburg nabízí dokonalé možnosti pro shopaholiky, ale i ty, kteří chtějí zabít chmurné počasí nebo se pokochat rakouskou módou.

Dovolená v Rakousku znamená nejen krásnou přírodu, skvělé ubytování, nadstandardní služby, sportovní vyžití, ale také možnost nákupů. Ať už patříte mezi shopaholiky nebo chcete pouze zabít čas, popř. si koupit něco typického rakouského, tento článek je určen přímo pro Vás. Vzhledem k tomu, že Bad Gastein patří mezi velmi oblíbená městečka, nabízí i dostatečné množství nákupních kapacit, kde najdete různé typy módy, šperky, elektroniku, něco na zub i umělecké kousky.

 

Oblečení

V Bad Gastein  se nachází dostatečné množstív butiků se sportovní módou tak, aby podpořily jednotlivé sportovní aktivity v dané oblasti. Kromě sportovního oblečení jsou tu speciálně zaměřené butiky, které nabízí nákup tradičních rakouských dirndelů, které musí mít v šatní skříni každý rakušan a stejně tak je i nosí i na různé společenské příležitosti, jako jsou různé masopusty nebo tance, kulturní venkovní akce, almfest, apod. Samozřejmě zde není nouze o společenské obleky a šaty. Nechybí ani boty se společenskou, volnočasovou, sportovní obuví. Samozřejmě se bude jednat o dražší ceny než v outletech na okrajích měst nebo vyloženě nějakých Primarcích. Přímo od Bad Gastein se nachází Primark 223 km u Linze. Samozřejmě jsou i bližší možnosti, kde si pořádně zashopovat a obměnit šatník, jako je např. Salzburg, nejen nádherné město, která Vás nadchne svou architekturou, ale samozřemě středobod všech nákupů od nejlevnější po tu nejdražší módu. Nádherná obchodní centra Vás natolik zaujmou, že se budete chtít opět vrátit. Ceny jsou o trošku dražší než u nás, ale zaleží jak u čeho, některé obchody mají velmi podobné ceny, některé se dotýkají téměř nebes.

Kosmetika

 Kosmetika v Rakousku nabízí jednu z nejlepších kvalit, kterou můžete v Evropě sehnat. Rakušani dbají na zdravý životní styl, který je podporován nejen zdravými a kvalitními potravinami, ale zároveň i kvalitní kosmetikou. Nadchne Vás i bohatší sortiment, který u nás jen tak nenajdete. Tradiční kosmetické řetězce jako DM je dokonce z něčeho levnější jak u nás.  Jakmile navštívíte obchod s kometikou, omámí vás taková vůně a přepych nabídky, že tam strávíte hodiny a hodiny. Přímo v Bad Gastein můžete narazit i na prodej domácí kosmetiky s alpskými bylinkami nebo levandulovými produkty.

Potraviny

Ovoce, zelenina, sýry, maso - široká nabídka, vysoká poptávka, spokojení zákazníci. Zboží je velmi kvalitní a často stejně drahé nebo dokonce občas i levnější než v Čechách. Nakoupit si můžete v supermarketech nebo si zajít na trh s čerstvými potravinami a tam rozhodně nezapomeňte ochutnat domácí masné výrobky (rakouský špek), alpské sýry, čokoládu, luxusní pečivo nebo různé cukrovinky. Pokud se vydáte na turistickou stezku do Alp, téměř v každé vesnici potkáte obchod s domácími produkty - ať už sýry nebo maso, uzeniny, špek z domácího chovu - krav, které se celý život pasou na alpkých pastvinách. Díky kvalitním produktům, mají rakušané i výbornou kuchyni, kde se můžou pyšnit vídeňským řízkem, štrůdlem, klobákami, salzburskými noky, atd.

 

Rozhodně neváhejte a při své dovolené v Bad Gastein ochutnávejte speciality, vyzkoušejte kosmetiku a třeba si odvezte i pravý rakouský dirndel.

 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervovat ubytování zde

 

Salzbursko