Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Lyžování na nejoblíbenějších místech v Rakousku

Lyžování na nejoblíbenějších místech v Rakousku

Máte rádi různorodost sjezdovek? Rádi zkoušíte něco nového? Co takhle si naplánovat výlet do 4 nejoblíbenějších míst v Rakousku a zalyžovat si na 2 ledovcích a 2 top oblastech?

Stihněte Bad Gastein, 2 ledovce, Zell am See v jeden den!

Trávíte svou dovolenou v Bad Gastein? Hledáte dokonalé tipy na výlet autem nebo kde si zalyžovat? Samotné Gasteinské údolí nabízí nepřeberné množství aktivit, ale co vyrazit trošku dál? Trasa, která Vás oslní a rozhodně nebude stereotypní, protože uvidíte tolik přírodních aktraktivit, a zajezdíte si tak, že na to do smrti nezapomenete! 

 

Trasa: Bad Gastein - Ankogel - Moelltaler - Zell am See - Bad Gastein

 

Z Bad Gastein vyrazíte na železniční stanici Bad Gastein. Železnice se mezi Böckstein na jižním konci údolí Gasteinertall a Mallnitz pyšní Tauernským železničním tunelem, který je v provozu od roku 1906. Proč je známý? Je jedním z mála tunelů, které vedou pod hlavním alpským hřebenem. Vlak jezdí 8 x denně. Takže se svezete přímo pod Alpami, kam byste se autem v takové krátké rychlosti rozhodně nedostali. Stejně tak jako přepravu osob lze přepravit i osobní auto. Cílová stanice, kam se vlakem svezete je právě Mallnitz, kde se vyjíždí u ledovce Ankogel - pokochejte se nádhernou scenérií a majestátní výškou. Až si prohlédnete dech beroucí ledovce a vyzkoušíte ještě lepší sjezdovky, vydejte se postupně po silnicích 105, 106, 107 k dalšímu ledovci tentokrát Mölltaleru - cesta autem zabere cca 1 hod 50 min. Mölltaler je nejvýše položenou lyžařskou oblastí ve východních Korutanech. Ať už turisticky nebo díky lyžování, určitě si Mölltaler užijete - ale pozor na to, že tam lyžování preferují závodníci!

Další trasou a zastávkou je Zell am See a lyžování na Kaprunu. Na horské straně ve výšce nad 3029 m se pyšní celoroční led a sníh, díky čemuž se umocňuje nádherný vzhled horských panoramat. Nejen na kochání, ale zároveň si můžete obout lyžáky, lyže a vyrazit si zalyžovat i v létě. Nádherný výhled na 30 alpských vrcholů včetně Grossglockneru oslní každého, kdo miluje přírodu a zasněžené vrcholky. Kaprun patří mezi nejnavštěvovanější lyžařská střediska - oblíbený místními, cizinci, ale i Čechy. Sejdete se tam s různými národnostmi, ale bývá tam díky své oblíbenosti přeplněno, proto si v klidu užijte lyžování v Bad Gastein a okolí. 

Itinerář cesty lyžování

 

Během jednoho dne stihnete lyžovat na 2 ledovcích, Kaprunu a v Bad Gastein - vyzkoušejte, které lyžařské středisko a kde se Vám v podstatě lyžujete nejlépe. Vychutnejte si  v jeden den nespočet různých sjezdovek na 4 místech a projeďte se v Tauernském železničním tunelu. Tenhle výlet a lyžování stojí za to!



UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - REZERVACE ZDE

 

Zimní sporty