Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Koupání u Wallersee

Koupání u Wallersee

Wallersee je největší jezero v okolí Salcburku a jeho pláže jsou ideální ke koupání pro celou rodinu. Vyzkoušejte nové vodní sporty, prozkoumejte okolí na kole nebo si třeba jděte zahrát minigolf. U Wallersee si dovolenou v Rakousku užijete na plno!

Wallersee je krásné jezero v rakouské spolkové zemi Salcbursko. Dostanete se tam snadno přímo ze Salcburku. Jezero leží severně od města a autem k němu dojedete za pouhých 20 minut. Wallersee je největší jezero v oblasti a nabízí spoustu zábavy a vyžití pro celou rodinu. Část břehu jezera je vyznačená chráněná oblast Wenger Moor. Oblast je ideální k pozorování ptactva a můžete zde vidět mnoho chráněných druhů rostlin.

Koupání

K samotnému koupání je podél Wallersee uzpůsobeno několik míst:

Henndorf am Wallersee

Henndorf je idylická vesnička na břehu jezera. Kromě koupání je okolí ideální pro cyklistiku a pěší výlety. V létě se můžete zúčastnit workshopu o místních bylinkách a jejich léčivých účincích. Ve vesnici pravidelně probíhají výstavy, například starých traktorů a zemědělské techniky. Za návštěvu stojí také kostelík sv. Brigidy.

Neumarkt am Wallersee

Koupání v městečku Neumarkt je ideální pro rodiny s dětmi. Pláž je písečná a pomalu se svažuje do vody. Můžete si tu vypůjčit sportovní vybavení, zahrát si volejbal a občerstvit se v bufetu. Děti si mohou hrát na hřišti a v blízkosti se nachází zábavní park. Milovníci zvířat si zajezdí na ponících v Gerda’s Pferdehof nebo navštíví mini zoo. V Neumarktu se každoročně pořádá festival vína.

Seekirchen am Wallersse

Seekirchen je dobře dostupné autobusem nebo vlakem, a proto ideální, pokud chcete auto nechat doma. V létě město organizuje kino pod širým nebem, najdete tu nespočet obchůdků pro nákup suvenýrů a za návštěvu stojí i kulturní dům a muzeum “Emailwerk”. Seekirchen je v blízkosti chráněné oblasti Wenger Moor, skrz kterou vede mnoho zajímavých turistických a cyklistických tras.

Vodní sporty

Wallersee je top destinací pro milovníky vodních sportů jako je windsurfing, kitesurfing a plachtění. Nejlepší sezóna pro silný vítr do plachet je jaro a podzim, kdy je velká šance na dobrý východní vítr. Díky ideální poloze jezera často vane také vítr ze západu.

Můžete si pronajmout paddleboard, kajak, kánoe, různá šlapadla a další vodní vybavení. Kromě samotné výpůjčky jsou v nabídce také projížďky s průvodcem, který vám poví zajímavé informace o jezeru, jeho okolí a ekosystému.

Rybaření

Na Wallersee je dovolené rybařit a chytit tu můžete třeba říční a duhové pstruhy, štiky, úhoře nebo kapry. Od dubna do října lze koupit licenci v půjčovně člunů nebo na Kapellerweg. Informujte se také o povolených návnadách a přesných regulacích.

Minigolf

V okolí najdete několik hřišť na minigolf. K některým je potřeba přejet autem, ale vzdálenosti nejsou velké. Golfová hřiště jsou perfektně udržovaná a výletu určitě nebudete litovat.
Minigolf si můžete zahrát například u Mattsee, Neumarkt a Obertrum am See.

Úžasné jezero Wallersee nabízí zábavu a vyžití pro celou rodinu. Zastavte se tu po cestě domů nebo při výletu do Salcburku.

 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervovat zde

 

Koupání