Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Koloběžky, elektrokola, káry v Bad Gastein

Koloběžky, elektrokola, káry v Bad Gastein

Jak si jinak užít dovolenou v Rakousku, pokud nechcete přímo na kolo nebo šlapat po svých? Vyzkoušejte koložeběžky, elektrokola, Seqwaye nebo horské káry - krásná krajina ruku v ruce s adrenalinovým zážitkem!

Příroda v národním parku Vysoké Taury doslova vyzývá k návštěvě v jakémkoli ročním období. Zatímco o zimním vyžití v alpském prostředí nikdo nepochybuje, v létě u většiny z nás převažuje dojem, že kromě horolezectví a namáhavých výšlapů, není jiných možností. Opak je ovšem pravdou!

Těm z vás, kteří si nedovedou představit krásné letní dny bez pořádného cyklovýletu, můžeme doporučit trasu, která začíná přímo v našem lázeňském městě Bad Gastein. Středně náročná trasa, která vám zabere přibližně 2 hodiny začíná na náměstí Mozartplatz v Bad Gasteinu, konkrétně u turistického informačního centra. Cesta vede skrze malebné údolí, které vás jistě ohromí svou krásou a přírodní rozmanitostí.

Ti, kteří by ovšem ocenili spíše náročnější zážitek, by měli zvážit trasu, která začíná u vodopádů na Staubingerplatz, vedoucí kolem lihovaru Hauseben. Celá stezka končí lesní cestou na vrchol Stubnerkogel.  Tento zážitek je náročnější především kvůli svému převýšení, nicméně vyšší fyzickou náročnost jistě vykompenzuje skvostné okolí stezky a v neposlední řadě skvělý pocit na konci!

Jestli ovšem hledáte opravdu jedinečný zážitek, pak je skvělou volbou zapůjčení takzvaných horských kár nebo koloběžek. Trasa této atraktivity začíná na konci lanovky Shlossalm a poskytne vám tedy impozantní výhled hned na začátku. Kromě uchvácení z přírody zažijete, ale také adrenalin v podobě rychlosti. Káry i koloběžky jsou navíc vhodné i pro děti! Rozveselení v této podobě vychází na 9 až 17 eur. Koloběžky i káry jsou určené dětem od 10 let a dospělým. Pro adrenalinový sjezd vyfasujete přilbu a chrániče. Jízdy začínají každý den v 11:00, 13:00, 15:00 hodin.

Nejste zrovna sportovní nadšenci? Nemějte obavy. Půvabné stezky v okolí Bad Gasteinu si můžete bez problému užít i bez větší fyzické aktivity a to díky zapůjčení elektrokola nebo segwaye! Jistě vás také potěší, že přímo u půjčoven těchto prostředků, jsou výchozí body stezek. Cena zapůjčení se pak pohybuje podle délky trasy, kterou budete chtít absolvovat - buď 7 km nebo 18 km. Trasy pro seqway jsou směřovány do údolí Kotchachtal, Angertal a lázeňského parku Bad Hofgastein.

Ať už zvolíte jakoukoli z variant, můžete si být jisti tím, že okouzlující okolí údolí Gasteinu vás uchvátí svou pestrou a fascinující přírodou.

 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervovat nyní

Adrenalinové sporty