Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Hrady v okolí Bad Gastein

Hrady v okolí Bad Gastein

Milujete magickou atmosférů hradů? Láká Vás historie, architektura a pamětihodnosti? Rozhodně navštivte následující tipy.

Salzburg a jeho okolí je známé hojným výskytem různých hradů, zámků a různorodých pamětihodností. Jsou rozesety po celém Salzbugském regionu. Jejich krásu byste si rozhodně neměli nechat ujít a vyrazit na prohlídku alespoň části z nich. V následujícím článku vám dáme tipy, které hrady a zámky určitě navštívit. Doufáme, že Vás navnadíme a některé z těchto pamětihodností navštívíte.

 

Hrad Hohenwerfen

Hrad Hohenwerfen můžete nalézt na samém vrcholu skály, která je ze všech stran oddělena údolím. Leží přibližně 40 kilometrů jižně od města Salzburg a z dálky tento hrad rozhodně nepřehlédnete. Pokud dorazíte na parkoviště hradu, tak se můžete dostat k hradu pozemní lanovkou. Máte také možnost jít k druhou stranou pěšky.

Na hradě máte možnost v rámci vstupného navštívit několik stálých expozic a mít k dispozici audioprůvodce v českém jazyce. V hlavní věži sídlí sokolnické muzeum, které má zde velmi dlouhou tradici.

Pokud tedy cestujete dálnicí vedoucí od Salzburgu na jih, rozhodně neopomeňte navštívit tento skvostný hrad. Návštěvu Hohenwerfenu můžete kupříkladu spojit i exkurzí do místní ledové jeskyně Eisriesenwelt Werfen.

 

Hrad Mauterndorf

Samotný Mauterndorf je malé městečko ve spolkové zemi Salzbursko. Nad městem se vysoko na kopci vypíná středověký hrad. Ten v roce 1023 nechali vybudovat salzburgští arcibiskupové. Na začátku 16. století se začal hrad rozšiřovat a nabývat tak nynější podoby.

Pokud zavítáte do útrob tohoto hradu, tak vás čeká úchvatná cesta pozdním středověkem. Na konci prohlídky můžete navštívit Lungauské krajské muzeum, či do 44m vysokou věž. Z té budete mít krásný výhled nejen na městečko pod hradbami, ale také na široké okolí hradu. Hrad bývá otevřen denně od května až do října. Můžete zde také nalézt historický hradní hostinec, či rytířské bojiště. Hrad je považovaný za impozantní budovu s mimořádně bohatými dějinami.

 

Hrad Kaprun

Tento hrad leží v obci Kaprun. První zmínka o stavbě sahá až do 12. století, kdy byla uvedena jako majetek pánů z Falkenštejn-Neuburgu. Hrad Kaprun je plně rekonstruován a je bezesporu velmi atraktivním místem pro výlet.

Dnes je hrad hojně využíván především pro kulturní akce. Jednou z nejznámějších je festival Kaprun, během kterého celý hrad i obec pod ním ožívá středověkou atmosférou. Na jeho nádvoří můžete najít hlavní tribunu, která pojme až 450 lidí. Pokud byste měli zájem o prohlídku tohoto historického hradu, tak si jí můžete užít každé pondělí.

 

Hrad Klammstein

Hrad Klammstein je skvěle dostupný, a tím přímo vybízí na rodinný výlet s dětmi. Můžete ho nalézt na samém počátku údolí Gastein, a to přímo nad tunelem. Hrad byl založen v 11. století a dříve měl 4 věže. Dnes se jedná spíše o menší hrad a z původních věží zbyla jen jedna. I přesto však stojí za návštěvu.

Uvnitř najdete expozice týkající se lovu, historie blízkého okolí, či těžby zlata. Můžete zde také navštívit hradní šenk, který Vás jistě naláká na množství místních specialit. V ceně vstupného je i místní průvodce a německy hovořící návštěvníci jistě ocení opravdu bohatý výklad. Hrad je otevřený, krom pondělí, návštěvníkům denně a to od 11. do 18. hodiny.

 

Okolí Salzburgu je velké množství hradů, zámků a dalších pamětihodností, které stojí za vaší návštěvu. Proto berte tento článek jako inspiraci pro Vaše další putování po Salzbursku. Doufáme, že zde zažijete mnoho nevšedních historických zážitků, které se Vám vryjí do paměti.

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN

 

Turistika