Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Hory v plamenech: Letní slunovrat v Bad Gastein

Hory v plamenech: Letní slunovrat v Bad Gastein

Oslavte letní slunovrat netradičně a udělejte si k této příležitosti výlet do Bad Gastein! Slibujeme, že nebudete litovat. Nespočet hořících hranic vrhá tajemné stíny na okolní hory a celá atmosféra je vskutku magická.

Datum slunovratu: sobota 16. června 2018

 

Tajemná atmosféra a pečlivé přípravy

 

Nejkratší noc v roce je v gasteinském údolí vítána mimořádnými oslavami. Opravdu se Vám bude zdát, že okolní hory jsou v plamenech. Nechte se zatáhnout do světa magie a tajemství a užijte si naplno tuto ohňovou show. Podle starobylé tradice oslav slunovratu jsou krátce před půlnocí rozsvíceny ohňové hranice, které vedou od vrcholků hor až do údolí. Takový fascinující zážitek jen tak nezapomenete!

 

Atmosféra během oslav slunovratu je opravdu jedinečná. Za okouzlující show se skrývá spousta tvrdé práce a intenzivních příprav ze strany místních organizací a dobrovolníků. Větve na pálení jsou shromažďovány měsíce dopředu, zatímco očekávání diváků roste každým dnem.

 

Úchvatné výhledy z horských vrcholků

 

Nejkratší den roku se pomalu chýlí ke konci a mladí muži míří do hor, často po odlehlých stezkách a v osamění, aby byli připraveni zapálit jim svěřenou hranici. Obzvláště krásnou podívanou na celou show si užijete z vrcholků hor, a proto je zřízena během noci zvláštní doprava. Přímo z Bad Gastein Vás lanovka vyveze na Stubnerkogel, popřípadě se z Dorfgastein nechte vyvézt do hor lanovkou Fulseck. Na Stubnerkogel bude celou událost doprovázet živá hudba alpských rohů a místních folkových spolků. Nenechte si ujít ani představení žonglérů - předvedou ohňovou show věrnou tématice celého večera.

 

Doprovodný program v Bad Hofgastein

 

V Bad Hofgastein oslavy probíhají během celého víkendu a město má pro návštěvníky připravený bohatý program. Začíná se v pátek večer s koncertem "CUBABOARISCH 2.0" Leo Meixner's Cubavaria v místní Alpen aréně. Leo Meixner a jeho skupina Cubavaria hrají hudbu ovlivněnou kubánskými rytmy a v Německu se těší značné popularitě. V případě špatného počasí se bude koncert konat ve vnitřních prostorách Kursaal. Koncert začíná v 8 hodin večer a vstupné je zdarma.  

V neděli se můžete těšit na koncert gasteinské skupiny "U14-Musi", který začíná v 11 hodin dopoledne. Hudebníci místní scény Vás svými chytlavými rytmy zaručeně zvednou ze židle.

 

Svatojánská noc v údolí Bad Gastein je nezapomenutelný zážitek - rezervujte si ubytování včas, kapacity se během tohoto víkendu plní rychle!

 

Vzdálenost

Z hotelu Alpenheart k dolní stanici lanovky na Stubnerkogel dojdete pěšky do 15 minut.

 

Do Bad Hofgastein od hotelu Alpenheart dojedete autem za asi 10 minut. Cesta autobusem trvá asi 20 minut.

 

REZERVACE HOTELU BAD GASTEIN ZDE

 

Aktuální akce