Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Goassabtrieb v Bad Hofgastein - 26. října

Goassabtrieb v Bad Hofgastein - 26. října

Když před příchodem zimy opustí horské kozy pastviny a hledají úkryt v údolí Bad Hofgastein, pořádá se každé dva roky veliký festival. Během své dovolené v Rakousku si udělejte tento den čas, protože letos se slavnosti opět pořádají!

"Goass" je regionální výraz pro "kozu". Ty jsou ve zdejším kraji velmi oblíbeným zvířetem. Můžete zpracovat jejich mléko, kožešiny a samozřejmě jejich maso. V západním světě je koza v pozádí za ovcemi (pro svou vlnu), krávami (pro mléko) a prasaty (pro své maso). To však neplatí v Gasteinu! Zde je koza stále oblíbená. Na farmách i na horských pastvinách kozy tráví svůj čas poklidně.

Koza zahradníkem

V letních měsících jsou kozy vypuštěné a volně se pohybují na horských pastvinách. Dokonce i když je nemáte rádi, oceníte je během cest horskými hřebeny. Perfektně se starají o zdejší krajinu takže nemusíte přeskakovat drobné keře a brodit se vysokou trávou. Pohled na pastviny s pasoucími se kozami je navíc velmi romantický.

Goassabtrieb a Velký venkovský veletrh

Když už se léto blíží ke svému závěru a kozy se mají nahnat zpět do údolí, slaví se každý druhý rok v Gasteinu Goassabtrieb společně s velkým venkovským veletrhem. Letošní Goassabtrieb se uskuteční 26. října. Chovatelé se brzo ráno vydávají do hor, aby nahnali kozy do údolí. Více než 80 zvířat opustí své letní pastviny. Místní obyvatelé a turisté se zatím sejdou na farmě v Bad Hofgasteinu, kde okolo 13 hodiny odpolední pastevce i s dobytkem přivítají hudbou a tancem.

 

Připojte se k nám a užijte si starodávnou tradici Bad Hofgasteinu, která přežívá do dnešních dní. Můžete slavnosti navštívit během své dovolené v Bad Gasteinu a spojit je s cyklistickým výletem nebo vysokohorskou turistikou.

 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervovat zde

Aktuální akce