Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Gasteinské údolí - ráj cyklistiky

Gasteinské údolí - ráj cyklistiky

Milujete pohon na dvě kola vlastními silami? Těšíte se, že každé léto vyrazíte na kolo, někam daleko od domova a užijete dovolenou ze sedačky na kole?

Cykloturistika, jako forma aktivně stráveného času na dovolené v Alpách, láká čím dál více lidí. Kolo je bezesporu nejekologičtější dopravní prostředek a perfektně zprostředkovává pocit sounáležitosti s přírodou. Nezáleží na tom, zda jste zapáleni pro silniční cyklistiku, či preferujete horská kola, v Gasteinském údolí se nachází mnoho krásných stezek a najde se tu vyžití pro všechny. Na dobře značených trasách můžete už po několika minutách ujet z civilizace a vychutnat si pobyt ve zdejší přírodě.

Fyzická kondice nehraje roli, protože místní trasy stejně uspokojí sportovní cyklisty i úplné začátečníky. Můžete vyrazit na stezky táhnoucí se až k vrcholkům hor nebo zůstat na rovince v údolí. Ať už vyberete jakoukoliv trasu, všechny vás odmění nádhernými výhledy a čistým horským vzduchem.

 

Gasteinská cyklistická stezka

Pohodlně a bez větších nároků na fyzickou kondici se jede po Gasteinské cyklostezce. Její trasa vede napříč Gasteinským údolím. Začíná u hradu Klammstein (730 m) a po 30 km končí v obci Böckstein (1100 m). Hned za první vesničkou se projedete 130 m dlouhým tunelem „Klammstein-Tunnel“, za nímž se ze tmy vynoříte v malebné vesničce Dorfgastein. Po dalších osmi kilometrech projedete centrem malebných lázní Bad Hofgastein, kde se můžete posilnit na poslední a nejnáročnější úsek. Na posledních 8 km do Bad Gasteinu, respektive Böcksteinu, totiž překonáte poctivých 200 výškových metrů.U Bad Gasteinu na cyklisty čeká prudší stoupání až do nadmořské výšky 1050 m. Gasteinská cyklostezka ústí na severu do Tauernské cyklostezky a tvoří tak součást nové dálkové trasy AlpeAdria, která vede ze severu na jih.
Výškový rozdíl celé trasy je 370 m. Není příliš fyzicky náročná (snad až na stoupání do Bad Gasteinu) a v pohodě ji zvládnete i s dětmi. Cyklostezka je vhodná pro všechny typy kol, protože většinou pojedete po zpevněné cestě.
Gasteinská cyklostezka je velmi variabilní. Ve svém nejkratším úseku měří cca 30 km. Pojedete-li její okružní variantou, k dispozici dostanete cca 60 km zelenými tabulkami značených tras, které vedou celým údolím Gastein. 

 REZERVOVAT UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN ZDE

 

Cyklistika