Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Gasteiner Höhenweg

Gasteiner Höhenweg

Pro milovníky přírody, pěší turistiky, kopců, horských panoramat, zvířátek a vodopádů je tahle trasa jak stvořená. Užijte si klid a nádhernou přírodu.

Gasteiner Höhenweg (Gastein trail, Gasteinská stezka) se nachází mezi lázeňskými městy Bad Gastein a Bad Hofgastein. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších tras gasteinským údolím s nádherným výhledem na Vysoké Taury. 

Bad Gastein ➡️ Bad Hofgastein

Stezku začínáme v Bad Gastein na vlakovém nádraží nebo u hotelu Grüner Baum v Kötschachtal (9 km od Residence AlpenHeart). Gasteiner Höhenweg je velmi dobře značená celou trasu, nezapomeňte sledovat ukazatele. Vydejte se západně po silnici Kötschachtaler, odbočte vpravo přes potok. Po cestě si můžete vychutnat kávu a vyhlášené krémové řezy v Café Gamskar. Celou trasu budete míjet nádhernou alpskou přírodu, farmy,  staré mlýny, soutěsky (Gadaunerer a Remsacher), hospodářská zvířata, dančí a jelení obory, vodopády,květinové louky a pokocháte se nezapomenutelným výhledem do okolí. Cestu doprovází osvětlené tunely ve skalách a informační tabule. U konce budete scházet z mírného kopce ke kavárně Café Sonnberg, kde si můžete vychutnat výbornou kávu. 

Bad Hofgastein ➡️ Bad Gastein 

Zpět do Bad Gastein se dostanete  po Kurgartenstraße, která vás dovede k autobusovému nádraží - cesta autobusem zpět do Bad Gastein trvá cca 26 minut.

 

Délka: 8,5 km

Obtížnost: lehká trasa

Doba: cca 3 hodiny

 

Podívejte se na video, jak trasa vypadá.

 

Ubytování Bad Gastein - Rezervovat nyní

Turistika