Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Gastein Trails

Gastein Trails

Vysokohorská turistika v Rakousku je velmi populární. Není se čemu divit, impozantní vrcholky hor, měkké louky a pastviny jsou velmi malebné.

Pokud plánujete dovolenou v Bad Gasteinu a nebaví vás jen ležet u bazénu, nesmíte zapomenout na stezku gasteinským údolím, která je díky své délce 75 kilometrů a 4 643 výškových metrů zcela jedinečná. Nenechte si ujít tyto skryté kotliny, okouzlující promenády a největší travnaté hory v Evropě!

Salsbursko: Gastein Trail

Poté, co se ubytujete v Bad Gastein, začíná cesta v malebném Dorfgasteinu. Krátkou procházkou se dostanete přes nejstarší přechod v Gasteinertalu k poutnímu místu, které přímo vybízí k načerpání nové životní energie. Uzavřené údolí probouzí očekávání nad další cestou, která vede přes horské hřebeny s nádhernými panoramaty.

 

Další úsek začíná pohledem na Kessellandschaften a každým dalším krokem mizí každodenní shon a lidská obydlí. Užijte si procházku romantickou horskou divočinou. Nedaleký Walchalm-ebenfalls, s výhledem na Bad Gastein, je ideálním místem k odpočinku.  

 

Starou cestou vystoupáte k dalším horským vesničkám a alpským pastvinám. V horkých letních dnech si můžete odpočinout a ochladit se u horských pramenů.

 

V následujícím úseku půjdete po staré cestě mezi horskými pastvinami, kvetoucími loukami a hustými lesy. Určitě zde, během odpočinku v některé z horských vesniček, ochutnejte domácí slaninu, máslo a sýr.

 

Historický Angertal je výchozím bodem páté etapy. Do tohoto regionu se můžete dostat i železnicí a kochat se výhledy na nejvyšší horu Rakouska, Grossglockner. Najdete zde staré důlní stezky i stopy starých báňských památek.

 

Poslední etapu zahájíte v dalším historickém místě, národním parku Hohe Taurern. Tato oblast nabízí impozantní tunely, lavinové galerie i architektonické klenoty. Je to oblast známá léčivou termální vodou a promenádami z dob císařské epochy. Cesta je zakončena v Bad Hofgasteinu.

 

Během cesty načerpáte novou životní energii, odpočinete si, oprostíte se od každodenních starostí a posilníte své tělo i mysl.

 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN - rezervace zde

Turistika