Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Fulseck

Fulseck

Zážitek pro pravé bikery! Hurá do pedálů a zažijte opravdový zážitek v nádherné rakouské přírodě.

Všechny cyklisty, kteří mají rádi kopce, určitě zaujme hora Fulseck. Na kole se totiž dá vyjet až na její samotný vrchol. Ovšem pozor rozhodně nejde o nenáročnou vyjížďku.

Začít můžete u dolní stanice lanovky v Dorfgastein a poté už vás čeká jen a jen stoupání. Terén je vcelku náročný. Většinu cesty pojedete po šotolině, ale odměnou vám bude nádherný rozhled do krajiny, který nabízí vrchol Fulsecku.

Výškový rozdíl, který čeká na ty, kteří se rozhodnou překonat celou vzdálenost na kole, činí 1170 metrů, takže opravdu žádná projížďka. Nemusíte se ale bát, že si cestu neužijete, podél stezky můžete narazit na množství příjemných hospůdek a posezení.

Skvělým odpočinkovým stanovištěm se může stát jezero Spiegelsee, které najdete poblíž střední stanice lanovky. Ve studené vodě můžete ulevit unaveným nohám a relaxovat v krásném horském prostředí. Toto místo si oblíbily také rodiny s dětmi. Po břehu se vine bosá stezka, která namasíruje bolavá chodidla.

Na vrchol samozřejmě nevede jen jedna cesta, ale na výběr je několik různých variant. Některé jsou velice obtížné, jiné zvládnu i méně zkušení cyklisté. Mapky s různými trasami najdete přímo ve vesničce Dorfgastein.

Řešení je tu i pro ty, kteří si chtějí užít pouze sjezd. Přítomná lanovka totiž pojme nejen vás, ale i vaše kolo a pohodlně vás vyveze nahoru. Ale pozor ani sjezd nebude kvůli serpentinám a šotolinové cestě nic jednoduchého, a tak naopak ti, kteří si chtějí užít pouze výšlap, mohou využít lanovku k cestě dolů.

Pokud se opravdu rozhodnete vydat se s kolem na Fulseck, pak máte o zážitky postaráno. Vždy si ale výlet pořádně naplánujte a dbejte na to, abyste měli stále dostatečné množství tekutin. Při dlouhém výšlapu je určitě budete potřebovat.

 

Parádní dovolená v Bad Gastein nabízí nepřeberné množství sportovních, turistických a kulturních aktivit. Sháníte ubytování? Pohodlné ubytování v Bad Gastein přímo v centru města - Residence AlpenHeart - vítá sportovce, páry, rodiny s dětmi i seniory. Kvalitní české pivíčko, žádný stres s jazykovými bariérami a nádherná rakouská panoramata - užijte si dovolenou v ráji!

REZERVACE HOTELU BAD GASTEIN ZDE

Cyklistika