Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Freeride v Bad Gastein

Freeride v Bad Gastein

Milujete adrenalinové sporty? Lyžování a Snowboard? Chcete vyzkoušet freeride nebo si chcete dát opáčko a projíždět se po vrcholcích hor?

Jste už zkušení lyžaři nebo jezdci na snowboardu a ježdění na upravených tratích vás už nebaví? Jste vyznavači freeridu? Tak to Bad Gastein je ta pravá destinace pro vás.

 

Freeride je volná jízda ve sněhu, nejčastěji v prašanu. Kdy budete jezdit na neposkvrněných zasněžených stráních, na kterých si můžete užívat naprostou volnost pohybu. Při freeridu je potřeba dbát na dobré vybavení a myslet na bezpečnost. Především je důležité umět přečíst kopec a myslet, co vše se může stát, protože může hrozit zasypání lavinou.

 

Vybavení na freeride

Kromě dobrých lyží nebo snowboardu, které jsou pro freeride potřeba, jsou další pomůcky, které vám mohou zachránit život. Základním vybavením je pípák, lopata a sonda. Mezi další patří například airbagový batoh, který pomáhá před zasypáním lavinou. Ten díky zvětšení objemu postavy udrží jezdce na povrchu. Další užitečnou pomůckou může být avalung, který pomáhá efektivně využít vzduch obsažený ve sněhu, což pomůže prodloužit dobu, po kterou může zasypaný dýchat. Lavinový balon je další dobrá pomůcka, kterou je dobré mít při sobě při freeridu, protože funguje jako signalizační bójka, která usnadňuje lokalizovat zasypaného.

 

Kam za freeridem v Bad Gasteinu?

V okolí Bad Gasteinu je nejlepší vyrazit za freeridem na Sportgastein, což je cca z Bad Gasteinu 30 minut autem . Zde je zpracovaná mapa, která ukazuje nejlepší místa a jak se tam dostat. Je to jediná mapa svého druhu na světe a jsou v ní využity znalosti místních obyvatel, které se vždy hodí. Mapa je k dostání na pokladnách lyžařských středisek a stojí necelých 20 Euro. Kromě vyznačených tras mapa obsahuje informaci o prevenci a záchraně před lavinou na zadní straně.

 

V Bad Gasteinu je možné využít soukromého instruktora, který vám pomůže předejít lavinovému nebezpečí, vylepší vám vaše techniku a zná nejlepší místa pro freeride. Druhou alternativou jsou otevřené skupiny, kde můžete potkat podobné nadšence jako jste vy. Je možné využít několik výkonnostních skupin od začátečníků, přes pokročilé, až po profesionály, takže je jen na vás, kterou úroveň si zvolíte. Cena těchto skupin je od 98 Euro na osobu a minimální počet jsou 4 osoby a maximální je 8 osob. U soukromého instruktora se cena pohybuje od 69 euro na osobu za hodinu.

 

Výhodou Bad Gasteinu jsou informační panely, které je možné naleznout na vrcholku Sportgastein. Panely zahrnují informace o freeridových cestách, testery pípáků a informace o počasí a hrozících lavinách.

 

Pokud vás tento ráj freeriderů láká, není nic jednoduššího než vyrazit do Bad Gasteinu, kde Vás rádi uvítáme v naší residenci AlpenHeart, která se nachází necelých 29 minut autem. Zároveň si můžete rovnou zalyžovat, protože sjezdovky jsou prakticky skoro hned vedle hotelu a zároveň po těžkém sportovním dni udělat i relax v termálních lázních Felsentherme.

 

REZERVOVAT UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN ZDE

 

Adrenalinové sporty