Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Cyklistika Vysoké Taury

Cyklistika Vysoké Taury

Je jízda na horském kole vaší oblíbenou dovolenkovou aktivitou? Pokud ano, Gasteinské údolí nabízí vše, co od cyklistické dovolené očekáváte. Vydejte se za poznáním Vysokých Taur na dvou kolech.

Speciálně pro horské cyklisty a vyznavače delších cyklistických tras je v Gasteinu připravena hustá síť stezek pro horská kola a také četné vedlejší silnice. Kdo miluje sportovní výzvy a jízdu do kopce, pro toho jsou určeny místní náročné lesní cesty.
V Gasteinu za sebou můžete nechat čerstvé stopy kol bez hluku a spěchu. Trasy krásně zapadají do alpské krajiny a nabízejí nádherné výhledy. V nedávné minulosti bylo ještě dobudováno několik tras pro horská kola v oblasti vysokohorských pastvin.

Výlet na horu Fulseck v Dorfgasteinu

V horách kolem Dorfgasteinu vede celá řada zajímavých tratí pro horská kola. Určitě se vyplatí přejet na lyžařskou horu Fulseck nebo na AmoserHochalm. Náročná túra pro horská kola vede od Dorfgasteinu přes hory do sousedního údolí Grossarltal.
Pokud máte raději pohodlnější horskou jízdu, přijeďte do Dorfgasteinu. Své horské kolo můžete vzít do lanovky a vyvézt se nahoru. Než se svezete zpátky dolů do údolí, užijete si výhled na Gasteinské údolí a na Grossarl.

 

Jízda na horském kole v Bad Hofgastein

Mezi nejatraktivnější výlety na horských kolech v okolí Bad Hofgastein patří trasy začínající v Angertalu. Prohlídněte si středisko zimních sportů i v létě. Pokud hledáte stezku, na které se zpotíte, horská cyklostezka na vrchol hory Stubnerkogel do výšky 2254 m pro vás bude vzrušujícím zážitkem. Následné osvěžení v horských chatách bude vaší kulinářskou odměnou.

 

Jízda na horském kole v Bad Gastein

Mezi nejoblíbenější trasy pro horská kola v Bad Gasteinu patří trasa vedoucí k Patschgstuhl, na střední stanici lanovky Graukogel na Stubnerkogel. Je to ideální výlet pro zdatnější cyklisty, protože na Patschgstuhl není žádná chata k odpočinku.
Od roku 2015 vede trasa až k horní stanici Stubnerkogel, která začíná v Angertalu. Zastavte se v restauraci na vrcholu Stubnerkogel. Nenechte si ujít návštěvu visutého mostu, vyhlídkovou plošinu Glocknerblick a cestu skálami. Pokud se budete chtít odměnit za výlet s převýšením 400 metrů, u dolní stanice lanovky se nachází chata Graukogelalm.



Po namáhavé jízdě na horském kole není nic lepšího, než relaxační koupel v termálních lázních v Gasteinu. Zkuste navštívit lázně Alpentherme v Bad Hofgasteinu nebo Felsentherme v Bad Gasteinu. Ponořte se do termálních vod a načerpejte novou energii na další cyklistický zážitek.

 

UBYTOVÁNÍ BAD GASTEIN

Cyklistika