Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Běžky Bad Gastein

Běžky Bad Gastein

Patříte mezi vášnivé běžkaře? Poradíme Vám, kam na běžky v okolí termálního městečka Bad Gastein.

Hledáte ideální dovolenou na zimu? Nehledáte lyžování, ale spíše běh na lyžích? BadGasteinnabízí ve výšce okolo 1000 metrů řadu možností pro běžkaře, takže může být tou pravou volbou pro vás.

 

V celém údolí Gastein je možné vyrazit na běžky kamkoliv. Podmínkou je však dostatek sněhu. V případně špatných sněhových podmínek, není potřeba klesat na mysli. Je totiž možné vyrazit do některých areálů, kde jsou upravené a osvětlené trasy. K dispozici je zde až 50 kilometrů upravených běžkařských tratí.

 

V areálu Sportgastein se běžkařské trasy nachází ve výšce 1 600 metrů nad mořem. Je zde fantastická zimní krajina. Je zde několik tratí, které jsou v různých délkách a uplatnění zde najdou vyznavači jak klasického, tak i bruslařského stylu. 

 

Ve středisku Agertal v nadmořské výšce okolo 1 200 metrů nad mořem, jsou tratě už pro zkušenější běžkaře. Klasické tratě jsou zde dlouhé 3 a 6,5 km. Bruslařská trasa je dlouhá 1,5 km. Díky své poloze, jsou zde téměř vždy perfektní podmínky. Trasy vedou idylickým lesem a nádherným údolím.

 

Pro vyznavače večerního běžkování je trefou do černého Böckstein, kde je možné jezdit až do půl desáté večer, protože zdejší trasy jsou osvětlené. Trasy jsou zde mírně až středně obtížné. Trasy jsou ve výšce 1 100 metrů nad mořem. Je zde možné jezdit klasicky, tak i bruslit.

 

Níže položeným areálem je Bad Hofgastein, kde se nachází Achenloipe, který je ve výšce 860 metrů nad mořem. Trasa je zde 4 kilometry dlouhá a je vhodná jak pro bruslaře, tak i pro klasiky. Profil stopy je vhodný pro všechny běžkaře, proto je zde jenom mírné stoupání a klesání. Další trasy je možné nalézt v Kurparkloipe. Zde je 1,5 km dlouhý okruh, který bývá uměle zasněžován a do desáté hodiny večerní je zde možné jezdit pod umělým osvětlením. Poslední tratí je Sportplazloipe, která není tolik náročná a nabízí 2,5 kilometru dlouhý okruh. Dokonce je zde možné najít běžkařskou školu, ale na své si zde přijdou i sportovní běžkaři.

 

Není na co čekat, vyražte na Bad Gastein co nejdříve, ať můžete vyzkoušet všechny nabízené tratě. Rádi vás ubytujeme v naší residenci AlpenHeart.

 

UBYTOVÁNÍ V BAD GASTEIN REZERVUJTE ZDE

 

 

 

Zimní sporty