Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Almfest ve Sportgastein: místní speciality z domácí produkce

Almfest ve Sportgastein: místní speciality z domácí produkce

Pokud se chystáte navštívit gasteinské údolí v polovině srpna, pak byste rozhodně neměli vynechat festival skvělého domácího jídla a dobré nálady, který se uskuteční 11. a 12. srpna 2018 ve Sportgastein.

Gasteinské údolí nabízí přes léto velké množství kulturních akcí. Jednou z těch nejoblíbenějších je festival dobrého jídla Almfest.

Náhorní plošina se promění v oázu vůní a chutí, které budou lákat návštěvníky k delšímu posezení. Všechny horské chaty se připojí k oslavě a místní si společně s návštěvníky užijí mnoho hudby, tance a vynikajícího jídla.

Domácí produkty z hor    

Hosté všech horských chat budou marně odolávat nabídce, která se bude sestávat především z domácích produktů. Slanina, sýr, máslo a chléb přímo od chovatelů dobytka a farmářů dodají turistům tolik potřebnou energii. Ovšem pozor, pokud chcete pokračovat dále na túru, existuje velké nebezpečí, že nikam nedojdete.

Dobrá nálada snadno každého strhne a návštěvníci se marně budou snažit zvednout ze židle. Zpět je vždy usadí další dobroty. Domácí podmáslí? Nebo snad štamprlička domácího destilátu na povzbuzení chuti? Není problém. Ve Sportgastein bude hojnost všeho.

Hudba a tanec

Festival dobrého jídla by nebyl kompletní bez lidové hudby. Několik místních souborů naplní svou hudbou a jódlováním celou náhorní plošinu a přece jen dají návštěvníkům příležitost zvednout se ze židle a protáhnout tělo tancem.

Návštěvníky bude bavit například místními velmi oblíbený soubor d´Hüttenkogler, který předvede tradiční tance i písně v krojích gasteinského kraje.

Kde rozchodit plné břicho?

Víkendový Almfest toho nabízí opravdu hodně, a pokud se budete cítit přeplnění, zkuste vyrazit po okolí na kratší procházku. Nemusíte se opravdu přepínat, zvlášť pokud jste si dopřáli více domácích destilátů.

Na výběr toho je opravdu dost. Co takhle procházka po naučné stezce národním parkem nebo procházka s průvodcem, který vás poučí o historii údolí a rýžování zlata v něm (oba dny od 11:30). A pokud se vám nechce chodit skoro vůbec, můžete naskočit na lanovku Goldbergbahn, nechat se vyvézt na Kreuzkogel a užít si výhled.

Dostupnost

Sportgastein je vzdálen necelých 10 kilometrů od Bad Gastein a autem vám cesta bude trvat je 15 minut! Rezervujte si ubytování v Bad Gastein včas. Celá oblast je velmi populární a v letních měsících se kapacity plní rychle.

 

HOTEL BAD GASTEIN - zde

Aktuální akce